5 x de leukste salontafel

We kunnen niet zonder tafels in ons interieur. Je hebt een plek nodig om je glas op neer te zetten. Het is erg raar om je glas op de grond neer te zetten. Daarbij is het ook echt een aanvulling op je interieur. Het is namelijk ook een perfecte plek om leuke woonaccessoires neer te zetten en op die manier je kamer een beetje te stylen.

Opties salontafel

Nu hoef je niet perse een tafel in het midden bij je zithoek te hebben. Je kan de tafeltjes ook naast de bank zetten. Mocht je dat doen zorg dan wel dat je voldoende bankjes hebt. Wij hebben dat ook en naast de elke bank staan twee tafeltjes. Tijdens de voice hebben we altijd wel lekker en hiervoor hebben we twee losse poefjes staan die dan als tafel fungeren. Zo voorkomen dat we standaard een tafel in het midden hebben staan. Voordeel hiervan is dat we genoeg loopruimte houden. En onze dochters zullen zeggen dat het grootste voordeel is dat ze hierdoor op elk moment van de dag de ruimte hebben om Twister te spelen. Onze zoons zullen zeggen dat het grootste voordeel is dat ze nu ongestoord kunnen stoeien zonder dat ze ergens tegen aankomen.

Nadeel blijft natuurlijk wel dat we, ondanks de tafeltjes naast de bank, wel wat ruimte missen. Daarom een blog vol inspiratie voor de leukste tafeltjes. Zowel voor in het midden als naast de bank:

Kleine bijzettafels

Niet iedereen heeft een grote woonkamer. We moeten het soms doen met de ruimte die we hebben. Deze tafeltjes zijn klein van stuk maar doordat ze onder elkaar geplaatst kunnen worden bieden ze wel voldoende ruimte. Daarbij geven ze een speel effect. Bijkomend voordeel van dit soort kleine tafeltjes is de flexibiliteit die ze bieden. Je kan ze over neerzetten en eventueel verplaatsen. Een grote salontafel laat je toch sneller op zijn plaats staan dan deze schattige bijzettafeltjes.
Gebruik je niet beide tafeltjes dan is het ook erg leuk om een van de tafeltjes als planten tafeltje te gebruiken. Zet een plant in een mooie pot op het tafeltjes en doordat je de plant hoog neerzet krijg je meteen een leuk effect.

Bijzettafels set van 2, € 49,90

Industriële salontafel

Is jouw huis helemaal industrieel ingericht? Dan past deze strakke zwarte salontafel hier prima bij. Niet alleen biedt deze tafel ruimte om je spullen op te zetten. Het handige extra onderblad biedt je ruimte voor het opbergen van magazines, de afstandbediening en de iPads.

Industriële salontafel. € 109,95

Ronde salontafels

Wil je iets anders dan vierkant of rechthoekig? Ben je op zoek naar iets bijzonders dan zijn deze tafels van Kare misschien wel iets voor jou. Ze zijn geïnspireerd op de klassieke vogelkooi. Erg creatief en zeker een aanwinst voor je interieur. Als je met deze je huiskamer zou inrichten laat je zeker zien dat je lef hebt en anders bent dan andere.

Kare salontafel Wire black, € 299,-

Zilveren salontafel

Houd je van klassiek wonen? Durf je niet iets meer uit te geven aan een mooi meubelstuk? Dan is deze salontafel echt iets voor jou. De meeste salontafel zijn onder de € 300,- maar deze tafel kost iets meer maar dan heb je ook echt iets bijzonders. Een prachtige zilveren tafel met een voetstuk dat echt karakter toont.

zilveren salontafel
Zilveren tafel, € 499,95

Koperen salontafel

Koperen blijft een trend die we ook dit jaar nog steeds veel terug gaan zien. Niet alleen in accessoires en verlichting maar ook in de wat grotere meubelstukken zoals o.a. deze salontafel. Deze kleur is heel erg goed te combineren met allerlei stijlen. Natuurlijk past hij goed bij de moderne of industriële stijl maar hij zou ook in een neutrale rustige interieur passen. Het is in ieder geval een blikvanger.

Zoals je ziet is er heel veel mogelijk op het gebied van salontafels. Of je nu een klassiek interieur of een modern interieur hebt. Of je nu een tafeltje naast je bank wilt zetten of een mooie grote in het midden van je kamer. En natuurlijk is er ook voor elk budget wel iets te vinden.

Heb je een erg laag budget ga dan op zoek naar een tafeltje via marktplaats of de kringloop. Geef het tafeltje een opvallende kleur zodat het een echt blikvanger wordt.

Wil je net als mij niet al teveel tafeltjes in je interieur? Hou je van een minimalistische stijl zorg dan in ieder geval dat je opklapbare tafeltjes hebt welke je kan gebruiken tijdens een verjaardag. Wij hebben in de schuur nog enkele camping tafeltjes staan die we met verjaardag te voorschijn toveren. Of wat dacht je van het inklapbare tafeltje van Ikea:

Opklapbare tafeltje Ikea

In het verleden zijn er al heel veel blogs op mijn site gedeeld over salontafel zoals:
Tips voor je salontafel
Puik presenteert unieke bijzettafels
Dalt bijzettafel
Het ronde bijzettafeltje
Mix & Match met design salon- en bijzettafels.

Laat je ook door deze blogs inspireren. Mocht dit nog niet voldoende zijn dan heb ik ook nog een erg leuk Pinterest bord vol met salontafels waar je zeker nog meer inspiratie zult vinden.

Heb je een leuke tafel gevonden maar je weet niet waar ze deze verkopen? Je mag mij altijd een berichtje sturen. In het verleden heb ik al meerdere mensen geholpen om het juiste verkoopadres te vinden. Ik heb een groot netwerk en kan je op deze manier helpen.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *