langer van de zomer genieten

Zo kun je nog nét iets langer van de zomer genieten

De zomer is helaas voorbij en er staan ons een paar koude, grijze winterdagen te wachten. Hoewel sommigen blij zijn met het herfstseizoen, is er ook een grote groep die er nog niet aan kan wennen. Het liefst zouden ze de zomer nog iets langer doortrekken. Ben jij zo iemand? Dan geven we je graag wat tips hoe je dit het beste kunt doen en wat je in huis kunt aanpassen om de zomer nog even vast te houden. Zo duren de wintermaanden nét iets korter en komt de lente weer wat sneller voor je gevoel.

Zomerse gevoel vasthouden

Veel mensen krijgen een zomers gevoel van bepaalde dingen. Dit kan bijvoorbeeld het zitten in je gezellige achtertuin zijn of het uitrollen van je zonnescherm. Probeer dit soort dingetjes die jouw zomergevoel aanwakkeren nog zo lang mogelijk te blijven doen. Nu bedoelen we niet dat je tijdens een regenbui onder je zonnescherm in de tuin moet gaan zitten, maar kies de momentjes. Als het een zonnige herfstdag is, moet je gewoon lekker buiten gaan zitten. Al is het maar met een trui, maar geniet van de zonnestralen op je gezicht nu het nog even kan!

Wacht nog even met interieurswitches

Veel mensen gaan direct cocoonen als de eerste herfstdag gekomen is. Ze leggen lekker warme dekentjes op de bank, maken de openhaard klaar voor gebruik en zetten herfstdecoratie neer. Nu moet je natuurlijk niet kou gaan lijden, maar je mag best nog wel even wachten met alle herfstachtige decoraties. Houd je frisse, zomerse kleuren nog even vast in je interieur voordat je ze voor warme tinten inwisselt. Zo doe je gewoon net alsof de herfst er nog niet is. Maar dat dekentje mag natuurlijk wel op de bank, anders is het zo koud!

Skip de stamppot

In de lente en zomer zal je niet zo snel een stamppot eten als diner, dus laat deze ook nog heel eventjes staan. Als je nu al drie avonden in de week stamppot maaltijden gaat koken, dan is de winter ineens wel heel aanwezig. Houd je zomerse recepten nog eventjes vast en kook deze nog een paar weken, zodat dat winterse gevoel nog even wegblijft. En als je toch bezig bent, laat de pepernoten dan ook nog even in de winkel liggen!

Foto door Tatiana via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.