5 tips om je tuin sfeervol en persoonlijk te decoreren

Op zoek naar inspiratie om je tuin sfeervol te decoreren, zonder dat het lijkt alsof het uit een standaard catalogus komt? We zetten een aantal tips op een rijtje om je tuin persoonlijker én stijlvoller te maken.

  1. Lichtsnoeren

Dé manier om je tuin sfeervol te verlichten? Lichtsnoeren! Of ook wel prikkabels of festivallichtjes genoemd. En die laatste benaming vinden we eigenlijk de meest toepasselijke naam, omdat je door deze feestelijke verlichting écht een instant festivalgevoel ervaart. Maar dan gewoon lekker rustig in je eigen tuin zonder al die drukte en lawaai. Heerlijk toch? 

Let er wel even goed op wat voor soort verlichting je koopt. Niet alleen is het noodzakelijk om buitenverlichting te kiezen, ook is het belangrijk dat je voor de juiste kleur kiest. Voor de gezelligste sfeer kun je namelijk het beste kiezen voor warm wit licht en dus niet voor de kille variant met fel wit licht. Of doe eens gek en ga voor gekleurde lampjes! Qua verbruik heb je ook nog de keuze tussen batterij, zonnepaneeltjes of lichtnet. 

2. Foto’s

Waarom zou je je dierbare foto’s alleen maar binnenshuis (of op social media) tentoonstellen als het ook gezellig in de tuin kan? Je kunt hiervoor speciale buitenschilderijtjes of foto’s kopen, maar veel persoonlijker wordt het natuurlijk als je een eigen foto op canvas laat afdrukken en in je tuin ophangt. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vakantiefoto of eentje van je trouwe viervoeter.

Deze canvas foto kan trouwens gewoon in de buitenlucht hangen, mits ‘ie onder een afdakje of in een overkapping hangt. Wil je ‘m echt in de open buitenlucht hangen, dan kun je ook kiezen voor een foto op materiaal dat speciaal voor buitengebruik bestemd is.

3. Buitenvloerkleed

Door buiten in je tuin een vloerkleed te leggen trek je binnen door naar buiten en heb je dus ook in je tuin een knus woonkamergevoel, maar dan dus lekker in de buitenlucht! Hier hebben we het natuurlijk niet over een gewoon vloerkleed van textiel of wol, maar eentje die speciaal bedoeld is voor buiten. Deze kun je gewoon het hele seizoen of zelfs het hele jaar buiten laten liggen, ook in de regen!

4. Vuurschaal of buitenhaard

Nog zo’n sfeermaker! Knisperende haardvuurtjes horen wat ons betreft niet alleen bij gure winters in de open haard, maar ook bij zwoele zomeravonden in de tuin. Je kunt kiezen voor een ouderwetse vuurkorf, een buitenhaard of een stijlvolle vuurschaal. Liever geen rookoverlast veroorzaken? Dan bestaan er ook speciale vuurtafels op gas.

5. Schaduwdoeken

Schaduwdoeken hebben in principe gewoon dezelfde functie als parasols, maar wat nou juist zo leuk is aan deze variant is dat het voor een extra gezellig festivalgevoel zorgt. Zeker in combinatie met de eerdergenoemde festivallampjes!

Photo by Randy Fath on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *