nieuwe vloer

5 punten om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe vloer

Je wilt natuurlijk de juiste keuze maken wanneer je een nieuwe vloer aanschaft. Dit kan soms lastig zijn. Om de juiste te keuze te maken dien je genoeg informatie te hebben verzameld. Maar waar moet je dan precies rekening mee houden wanneer je een nieuwe vloer koopt? We vertellen je de 5 belangrijkste punten zodat jij goed voorbereid bent! 

  1. Belasting van de vloer

Maak je niet druk, je hoeft geen extra belasting te betalen! Hiermee doelen we op de mate waarin de vloer belast wordt. Wat moet de nieuwe vloer kunnen verdragen? Als je bijvoorbeeld huisdieren hebt, raden we aan om een vloer te nemen die bestand is tegen krassen of makkelijk schoon te maken is. Dit is natuurlijk ook een goede keuze wanneer je kinderen hebt of dit graag zou willen in de toekomst. Wanneer de vloer veel belast wordt, is het handig om een vloer te nemen die eenvoudig te onderhouden is. 

  1. Isolatie 

Hoe hoog de thermostaat ook staat, je blijft koude voeten houden. Misschien ken je dit gevoel wel. De nieuwe vloer isoleren kan dit probleem voorkomen. Hiermee wordt de vloer zo’n drie graden warmer. Daarnaast helpt isoleren tegen vochtproblemen in de woning. Ook bespaar je met isolatie op de energiekosten dus heb je na lange tijd zelfs de nieuwe vloer terugverdiend! 

  1. Het geluid van de vloer

De vloer zelf maakt natuurlijk geen geluid, maar de verschillende materialen kunnen voor geluid zorgen wanneer je eroverheen loopt. Sommige vloeren hebben een geluiddempend effect. Wanneer je in een appartement woont, kan dit een belangrijk punt zijn voor de keuze van een nieuwe vloer. Geluiddempende vloeren zijn tapijt, linoleum of pvc-vloeren. 

  1. Ondervloeren 

Liever een andere vloer dan bovengenoemde opties? Geen probleem, ook hiervoor zijn oplossingen om ervoor te zorgen dat het geluid gedempt wordt. Een geluiddempende ondervloer kan dit oplossen en zo wordt het geluid alsnog beperkt. Daarnaast biedt een ondervloer ook bescherming waardoor de nieuwe vloer langer meegaat. 

  1. De ruimte van de vloer 

De juiste vloer is ook afhankelijk van de ruimte waar de vloer komt te liggen. Iedere vloer heeft zo zijn voor- en nadelen. Een houten vloer is natuurlijk erg mooi, maar in een vochtige ruimte kan de vloer gaan werken of kromtrekken. Tapijt is lekker warm onder de voeten, ideaal voor in de slaapkamer. Echter in de woonkamer is het risico op vlekken groot. Het kiezen van de juiste vloer is dus van een aantal zaken afhankelijk. We hopen je hiermee  goed op weg te hebben geholpen bij de aanschaf van de vloer. 

Foto door Curtis Adams via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *