Binnenkijken bij Kimberly van Homefreak

Mijn naam is Kimberley. Ik woon samen met mijn man Jim (31) en twee kindjes Jake (4) en Jackie (2) in Waalwijk. We wonen hier nu bijna 6 jaar en zijn de eerste bewoners aangezien het om een nieuwbouwhuis gaat.
Nieuwbouwwoning, een leeg canvas
Het allergrootste voordeel van een nieuwbouwwoning is dat alles nieuw is en je het dus kunt zien als een leeg canvas. De vloeren, de muren, de keuken, de badkamer ga zo maar door, je kunt alles naar eigen smaak uitkiezen. Dit is echter ook meteen een nadeel. Als je namelijk beide uit je ouderlijk huis komt, heb je niet echt een idee wat jouw smaak precies is. We richtten het dus heel braaf en ietwat saai in. Het was zeker niet lelijk maar uniek was anders. Nu na bijna 6 jaar hebben we een compleet ander interieur. We vervangen steeds meer items in huis en zelfs de vloer van de bovenverdieping is er al weer uitgehaald voor een nieuwe.
Stoer en warm
We houden allebei enorm veel van een stoer interieur. Stoere materialen als leer, hout en staal komen zeker bij ons terug. Op de bovenverdieping hebben we ook veel zwart en wit gebruikt maar om het geheel warmer te laten worden hebben we ook bewust veel hout toegepast.

En wat kleur
Ik hou totaal niet van kleur in huis (ik vind de cognackleurige bank soms al too much) maar de enige kleur die ik tolereer is groen. Namelijk het groen van alle plantjes. Het begon met een paar plantjes maar inmiddels zijn het er aardig wat geworden. Ik word ook een steeds betere plantenmama want er sneuvelen er steeds minder. Inmiddels heb ik mezelf wel een halt toegeroepen aangezien ik vind dat het maximum aantal plantjes voor in huis wel bereikt is. Mijn rubberplant is mijn favoriet omdat er echt telkens nieuwe bladeren aan komen en hij inmiddels ook al flink hoog wordt.
DIY
Wat ons interieur uniek maakt is dat we zelf erg veel maken. Zo heeft Jim in onze slaapkamer een bedtafel gemaakt, een hemelstructuur, een TV wand en een kastenwand die ruim 3,5 meter hoog is aangezien we een schuin plafond hebben. Deze kastenwand vind ik zelf wel erg stoer geworden aangezien je er doorheen loopt als je de kamer binnen loopt. Ook de kasten en bedden op de kinderkamers heeft Jim allemaal zelf gemaakt. Jake zijn bed is in eerste instantie gemaakt met steigerhout maar dit gaan we binnenkort ook nog vervangen door underlayment. We zijn echt gek op underlayment! In de rest van het huis vind je ook nog wat DIY projecten zoals een schoenenkist, een kapstok, een sidetable en een eigengemaakte ijskar van de kindjes.
 
Inspiratiebron
Mijn grootste inspiratiebron is toch wel Instagram. Ik heb met mijn account @homefreak.nl inmiddels ook al ruim 13,7K volgers. Zo gaaf om bij andere binnen te kijken en ook je eigen interieur te showen aan mede interieurfreaks. Begin dit jaar ben ik ook begonnen met een woonblog namelijk www.homefreak.nl. Hier deel ik nieuwste items in mijn interieur, beschrijvingen van onze DIY projecten en allerlei andere dingen die te maken hebben met interieurstyling. Ik merk wel dat ik steeds gretiger wordt van al dat binnenkijken bij anderen, al vind ik het ook echt belangrijk om een eigen stijl te hebben. Je woont er immers zelf dus je moet je er zelf thuis voelen.About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *