3x waarom raambekleding je interieur afmaakt

Wanneer je je huis gaat inrichten denk je vaak als eerste aan meubels, zoals de bank, een eettafel en kasten. Vaak komt raamdecoratie pas als laatste aan de beurt. Maar wist je dat raamdecoratie je woning pas echt afmaakt? In dit artikel geven we je drie redenen waarom dat zo is.

1: Zorgt voor sfeer & gezelligheid

Vaak denk je bij het inrichten van je woning pas als laatste aan welke raamdecoratie er komt te hangen. Op zich niet erg, maar het is wel een belangrijk onderdeel van je interieur. Meestal belangrijker dan je denkt, zonder raamdecoratie blijft het maar een kale boel. Met stijlvolle jaloezieën of mooie gordijnen maak jij jouw woonkamer al een stuk gezelliger. Kies voor een gordijn met een waveplooi voor een extra chique look of houten jaloezieën met ladderband voor een stoere look.

2: Werkt isolerend (temperatuur & geluid)

Raamdecoratie is niet alleen heel erg mooi, maar ook nog eens heel functioneel en veelzijdig. Zo zijn er raamdecoraties die heel goed isoleren op het gebied van temperatuur en geluid. Wil je hier graag van profiteren, kies dan voor overgordijnen, plisségordijnen of vouwgordijnen. Het liefst met een verduisterende voering, deze isoleert namelijk het beste. Naast dat de temperatuur zo gelijk blijft in de ruimte, wordt het geluid van buitenaf ook nog eens gedempt.

3: Kan dienen als eyecatcher

Nog op zoek naar die eeuwige eyecatcher in je interieur? Kies opvallende raamdecoratie! Je kunt bijvoorbeeld gaan voor juist een felle kleur raamdecoratie of een opvallende eigenschap van de raamdecoratie zoals jaloezieën met ladderband of vitrage gordijnen. Kies je raambekleding in een speciale stof zoals velvet of ga voor witte shutters als eyecatcher. De opties zijn eindeloos.

raamdecoratie

Welke nieuwe raamdecoratie ga jij aanschaffen?

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *