IKEA en Sonos lanceren SYMFONISK collectie

Vanaf 1 augustus zijn de eerste producten van de SYMFONISK collectie verkrijgbaar bij IKEA. SYMFONISK combineert de woninginrichting- en designkennis van IKEA met de expertise van Sonos op het gebied van geluid. Het resultaat: een tafellamp-speaker en boekenplank-speaker met wifi. De tafellamp brengt licht en geluid samen en laat zien hoeveel impact deze combinatie heeft op de sfeer in huis. De boekenplank – die je zowel kan ophangen als neerzetten – is een slimme combinatie van geluid en opbergen. Vanaf najaar 2019 is het mogelijk om de SYMFONISK speakers te besturen via de IKEA Home smart app en de SYMFONISK afstandsbediening. Via de IKEA Home smart app is het vanaf dan ook mogelijk om de speakers met andere slimme IKEA producten te groeperen. De speakers kan je vanaf 1 augustus besturen via de Sonos app.

ikea sonos

Licht en geluid

Geluid is een belangrijke sfeerbepaler in huis – net als licht. Fijne muziek in combinatie met de juiste verlichting kan van een sombere maandag een vrolijke start van de week maken. IKEA en Sonos onderzochten hoe licht en geluid optimaal gecombineerd kunnen worden. “Vanaf het begin was duidelijk dat we af wilden wijken van de traditionele standaard voor high-tech design”, vertelt Iina Vuorivirta, een van de IKEA designers van de SYMFONISK tafellamp. “Tegelijkertijd mocht het design op geen enkele manier afbreuk doen aan de geluidskwaliteit waar Sonos om bekendstaat. De tafellamp is deels geïnspireerd op een open haard: een object dat voor zowel warmte als geluid zorgt”, aldus Iina.

Emotie, sfeer en gemak

Geluid is volgens Tad Toulis, vicepresident Design bij Sonos, een belangrijk onderdeel van ieders identiteit: “Van luisteren naar een jaren tachtig-hit waar je moeder dol op was tot de schaterlach van een baby; geluid roept bij iedereen emoties op.” Uit het IKEA Life at Home-onderzoek* blijkt dat 59% van de ondervraagden muziek opzet om een ’thuisgevoel’ te creëren en dat volgens 58% eten beter smaakt met muziek op de achtergrond. “IKEA en Sonos erkennen het belang van geweldig geluid en het positieve effect dat het kan hebben op het leven thuis”, aldus Tad Toulis.

Nieuwe besturing 

Vanaf najaar 2019 is het mogelijk om de SYMFONISK speakers te besturen via de IKEA Home smart app en de SYMFONISK afstandsbediening. Na de IKEA Home smart app update bestuur je via een telefoon of tablet alle verbonden IKEA producten – zoals de TRÅDFRI verlichting, de slimme gordijnen KADRILJ en FYRTUR** en de SYMFONISK speakers. Ook andere Sonos speakers kan je via de app besturen. Na de update is het mogelijk om verschillende lichtstanden vooraf te programmeren, timers in te stellen om het licht op specifieke tijdstippen aan of uit te doen en om verschillende producten te groeperen. Zo stel je bijvoorbeeld in dat zodra de rolgordijnen dichtgaan, het licht in huis aangaat en de muziek speelt. De SYMFONISK speakers zijn tot de introductie van de afstandsbediening en de IKEA Home smart app update te besturen via de Sonos app. Lees hier meer over de nieuwe besturing.

De tafellamp en boekenplank zijn verkrijgbaar in wit en zwart. In Nederland wordt de tafellamp-speaker verkocht voor 179.- euro en de boekenplank-speaker voor 99.95 euro. 

*IKEA Life at Home Report 2016.

**De eerste voorraad slimme rolgordijnen KADRILJ en FYRTUR wordt vanaf eind augustus verwacht in de winkels.

Over Ingka Group

Ingka Group (Ingka Holding B.V. en de door haar gecontroleerde entiteiten) is één van de 11 afzonderlijke bedrijven die IKEA winkelkanalen bezitten en uitbaten op basis van een franchiseovereenkomst met Inter IKEA Systems B.V. Ingka Group kent drie divisies: IKEA Retail, Ingka Investments en Ingka Centres. Ingka Group is met 367 IKEA winkels in 30 markten ’s werelds grootste woninginrichtingretailer. Deze winkels verwelkomden in FY18 838 miljoen bezoekers. Ingka Group eert de IKEA visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zoveel mogelijk mensen door goed ontworpen, functionele en betaalbare woninginrichtingsproducten van hoge kwaliteit aan te bieden, die met zorg voor mens en milieu worden geproduceerd. Voor meer informatie: kijk op IKEA.nl.

Over Sonos

Sonos (Nasdaq: SONO) is een van ’s werelds toonaangevende merken als het gaat om geluidsbeleving. Als uitvinder van multi-room draadloze home-audio, helpen de innovaties van Sonos de wereld beter te luisteren door mensen toegang te geven tot hun favoriete content en ze deze content te laten bedienen hoe ze maar willen. Sonos staat bekend om de ongekende geluidsbeleving, het doordachte design voor in het huis, het gebruiksgemak en een open platform, en maakt het gehele spectrum van audiocontent beschikbaar voor iedereen. Het hoofdkantoor van Sonos bevindt zich in Santa Barbara, Californië (VS). Meer informatie is te vinden op www.sonos.com

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *