Category Posts Navigation

Groene keuken vult warme ruimte mooi op

Posted by Danielle Roof

Groene keuken vult warme ruimte mooi op

Grijstinten, poederkleuren, sommige mensen walgen er inmiddels van. Zoveel sereniteit kan ook slaapverwekkend zijn. Er is weer volop vraag naar kleur! Breng kleur in de keuken en omarm de verfrissende sfeer.

Lianne uit Krabbendijke waagde de sprong en ging voor een groene keuken. Ze deed keuken inspiratie op tussen vele landelijke keukens bij Pelma Keukens in Goes.keuken inspiratie

Bij deze keukenspecialist weten ze wat groene keukens zijn. Had je al niet bedacht welke tint het moest worden, dan word je hier ondergedompeld in landelijk groen, felgroen, gifgroen, leigroen, meigroen, oudgroen, sapgroen, grijsgroen en jadegroen en nog meer groen.

De tint oudgroen waar Liannes oog op valt, harmonieert geweldig met de sfeer van de oude woning en de landelijke opstelling van de keuken, die met z’n prachtige sierlijst decoratief is afgewerkt.

Niet iedereen weet ‘t, maar groen geeft ook rust. En het is net wat pittiger dan al die grijstinten. Het oudgroen hoeft wat Lianne betreft in de woonkamer niet doorgevoerd te worden.

Bewust wordt gekozen voor een wand aan de zijkant van de keuken, die de keuken afschermt van het zicht uit de woonkamer. Nu kan de woonkamer los van de keuken worden gestyled en ben je niet gebonden aan de keukenkleuren.

Met de wens voor een sfeervolle landelijke keuken (en geen strakke keuken), wil Lianne ook graag een landelijke keukenschouw. Hierdoor moet ze bovenkasten inleveren. Toch komt ze aan ruimte niet tekort.

De ontbrekende bovenkasten worden ruim gecompenseerd met een aantal lades. Lades zijn echt een must voor iedereen die zijn keuken serieus neemt.

In lades kun je alles in kwijt, maar je houdt zo ook lekker overzicht omdat je als het ware over de inhoud heen kijkt. Het moet wel heel gek gaan wil je de zoutpot kwijt raken in een la.

Ook in een landelijke keuken kun je snel en modern koken. De inductiekookplaat past hier uitstekend, hoewel Lianne diep in haar hart een ouderwetse gaskookplaat meer landelijke sfeer vindt hebben.

Toch laat ze het comfort van een moderne keuken zwaarder wegen. Inductie kookt zoals bijna iedereen tegenwoordig wel weet, supersnel. Etensresten branden niet in en een gladde plaat maakt nu eenmaal ook makkelijker schoon dan roosters en gaspitten.

Daarnaast blijft Lianne regelmatig de combi-magnetron gebruiken. Een cake, een ovenschotel, daar heb je zo’n apparaat wel voor nodig.

De combi-magnetron stamt nog uit de vorige keuken. De magnetron was toen al eerder aan vervanging toe dan de keuken zelf. Voor Pelma Keukens (onderdeel van DB Keukens) is het meenemen van het oude apparatuur naar de nieuwe keuken geen probleem.

Ook in een eenpersoonshuishouden biedt een kokendwaterkraan veel gemak. Omdat de bewoonster de hele dag door thee drinkt, is het een uitkomst als je niet eerst tien minuten moet wachten tot de waterkoker kookt.

Lianne heeft met een druk op de knop en een draai aan de hendel direct een kopje thee. Makkelijker kan het niet.

keuken grijstint

keuken inspiratie

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

Facebook Comments