keuken inspiratie hout beton

Lekker veel keuken inspiratie voor beton en hout

Beton is helemaal van nu. Beton in de woning, betonnen elementen in de veranda, beton heeft zich een plek verworven als volwaardig afwerkingsmateriaal. Steeds vaker zien we betonnen fronten en betonnen werkbladen in de keuken. Voorzien van de juiste betonnen aanrecht afwerking bieden deze werkbladen ook nog volop praktisch gemak. Ook Ardi Keukens en Sanitair uit Sint-Annaland heeft een ruime keus in beton.

keuken inspiratie hout beton

Tijdens het opdoen van keuken inspiratie ontdekken Corine en Reind uit Alblasserdam dat ze ook een betonnen werkblad willen in hun keuken. Maar, in hun woning met open keuken komt ook een gietvloer. De vraag is even, welke fronten zijn mooi bij beton en een gietvloer? Ze zien veel mooie witte keukens afbeeldingen, maar wordt dat niet te kil? Corine maakt de keus voor houten keukenfronten. Warm en tegelijkertijd contrastrijk. Dit maakt de moderne keuken sfeervol en levendig, perfect passend bij Corine en Reind.

Stoere handgrepen
Een greeploze keuken is een speciale wens van Corine. Omdat ze zowel hoge als lage kasten in de keuken heeft, kiest ze voor een mix van handgrepen en greeploos. De hoge kasten krijgen grepen, de lage kasten niet. En omdat het maar om een paar hoge kasten gaat, kan ze met het formaat grepen wel wat uit de kast halen. De verkoper van Ardi (onderdeel van DB Keukens) toont stoere grepen die over de totale breedte van het front lopen. Deze spreken Corine geweldig aan. “Robuuste grepen passen bij deze stijl keuken,” legt Corine uit.

Omdat de keuken open is, is het beeld vanuit de kamer op de keuken belangrijk. Ondanks de stoere handgrepen biedt de keuken een rustige aanblik. De lage fronten aan de kamerzijde zijn greeploos en doen niet vermoeden dat er kastinhoud achter schuil gaat. De opstaande rand van het werkblad scheidt de keuken van de ruimte af, en zorgt er tevens voor dat er geen spetters op de grond belanden.

Ben je voor langere tijd in deze keuken bezig, dan kun je toch nog volop kletsen met elkaar. Je hoeft niet met je rug naar iemand toe te staan. Tijdens het spoelen niet, tijdens het koken niet en tijdens het snijwerk ook niet. Zo benut deze keuken volop alle voordelen van de open keuken. Je kunt er lekker met elkaar in bezig zijn en de mogelijkheid om te socializen komt ook goed tot zijn recht.

Zachte, smaakvolle asperges
De houten keuken is van alle gemakken voorzien om de heerlijkste maaltijden te bereiden, dus keuken inspiratie krijg je in deze keuken volop. Het paradeplaatje is dan ook wel de stoomoven. Corine maakt er heerlijke zachte asperges in klaar. Perfect gegaard, precies zoals ze moeten zijn. En gezond natuurlijk, want in deze oven gaan kostbare voedingsstoffen niet verloren.

Ook de kokendwaterkraan van Quooker nodigt uit om aan de slag te gaan. Binnen korte tijd zijn groentes aan de kook. Dat scheelt kooktijd, zodat je veel sneller iets gaar hebt. Als je wilt kan een snelle hap in deze keuken prima, maar dan wel gezond. Doe nog meer keuken inspiratie op van greeploze keukens en bekijk het aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *