Zwollenaren opgelet: verwarm zuinig je huis met een airco in Zwolle

Je vraagt je vast af of de titel van dit artikel wel klopt. Met een airco breng je toch alleen verkoeling in je huis? Niets is minder waar: met de split airconditioningsystemen van tegenwoordig kun je zowel verkoelen als verwarmen! Niet alleen fijn voor het binnenklimaat, maar óók voor je portemonnee. In dit artikel vertellen we alles over verwarmen met een airco in Zwolle.

Een split airco is een warmtepomp

Een split airco noem je ook wel een lucht-lucht-warmtepomp. Je kunt ermee koelen én verwarmen. In de zomer haalt het systeem de warmte uit je woning en pompt deze naar buiten. In de winter kun je dit proces omdraaien: dan haalt de airco warmte uit de buitenlucht en gebruikt hij deze lucht om je huis mee te verwarmen.

Zo werkt verwarmen met een airco in Zwolle

Split airco’s bestaan uit een buitenunit en een binnenunit die aan het huis worden gemonteerd. Deze kun je dus niet verplaatsen. Om te koelen zuigt de binnenunit de warme lucht uit de woning. De warme lucht komt terecht in een warmtewisselaar waar een chemische reactie ontstaat met koelvloeistof. De vloeistof onttrekt de warmte uit de lucht, waarna de buitenunit de warmte naar buiten pompt. Vervolgens wordt de gekoelde lucht via de binnenunit weer de woning ingeblazen.

Het verwarmen met een split airco in Zwolle werkt precies andersom. De buitenunit zuigt warme lucht naar binnen toe, waarna de koelvloeistof de warmte uit de lucht haalt en in de woning pompt. De koude lucht wordt vervolgens weer naar buiten geblazen.

Energie besparen en gasverbruik verminderen met een airco

Wist je dat je ‘s winters enorm veel energie en gas kunt besparen met een airco in Zwolle? Split airco’s gebruiken namelijk geen gas en produceren zelf geen warmte; ze verplaatsen alleen warme lucht. Het beetje elektriciteit dat de airco gebruikt, krijg je dubbel en dwars aan warmte terug. Dit proces is aanzienlijk efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen als gasketels en elektrische radiatoren die vaak brandstof verbranden om warmte op te wekken. Bovendien zijn de meeste split airco’s uitgerust met energiebesparende functies zoals tijdschakelaars, waardoor je nóg minder energie verbruikt. Met een split airco zit er dus niet alleen knus en warm bij, maar heb je ook nog eens een lagere eindrekening.

Combineer een airco in Zwolle met de centrale verwarming

Een airco wordt meestal gebruikt voor de verwarming van specifieke ruimtes. Verwarm je bijvoorbeeld alleen je woonkamer maar staat de verwarming in de slaapkamers altijd uit? Dan kan een split airco een perfecte optie zijn om je woonkamer te verwarmen en om stookkosten te besparen. Sommige mensen kiezen voor de combinatie van de centrale verwarming met een split airco. Met de centrale verwarming verwarmen ze het hele huis tot bijvoorbeeld 18 graden en met de airco verwarmen ze de woonkamer extra bij. Wanneer je dit slim doet, ben je vele malen goedkoper uit dan wanneer je de centrale verwarming hoger zet.

Airco in Zwolle laten installeren?

Wil je een airco in Zwolle laten installeren? Stap dan naar een professioneel bedrijf, zoals Van den Brink Koeltechniek. De experts hebben uitgebreide kennis, jarenlange ervaring en installeren hoogwaardige aircosystemen van Mitsubishi Heavy Industries. Zo ben je verzekerd van een kwalitatief, energiezuinig en muisstil aircosysteem dat jarenlang meegaat!

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *