Realiseer je droomtuin met deze drie tips!

Heb je net een nieuw huis gekocht en zit je na te denken over de inrichting van je nieuwe tuin? Of is je tuin gewoon toe aan een nieuwe frisse look? Een mooie schutting, nieuw meubilair of vrolijke planten kunnen een hoop positieve verandering brengen in je tuin. De winter en straks het voorjaar zijn de ideale periodes van het jaar om na te denken over de verbeteringen van je tuin. Benieuwd naar welke tips wij hebben voor je om een frisse en unieke tuin te creëren? Lees dan snel verder. 

Breng de sterke en zwakke plekken van je tuin in kaart
Voordat je meteen naar het tuincentrum holt om nieuwe planten en meubilair te kopen, raden we je aan om eerst even een goede blik te werpen op je tuin. Wat zijn de sterke kanten en zwakke kanten van mijn tuin? Misschien heb je wel veel zon in je tuin, maar staan er nog maar weinig planten. Of, heb je misschien een grote boom waar je bijvoorbeeld een mooie schommel aan kan hangen voor de kinderen? Door deze punten in kaart te brengen, weet je beter wat je kan behouden van je tuin, en welke veranderingen er juist doorgevoerd moeten worden. Dit maakt je plannen ook duurzamer en beter voor de portemonnee. 

Groen en comfortabel
Als je langs een mooie tuin loopt, dan hebben ze vaak twee zaken met elkaar gemeen: er is altijd veel groen aanwezig en daar kan je van genieten door heerlijk comfortabel meubilair. Dit zijn dan ook precies de tips die wij willen meegeven: kies ervoor om zoveel mogelijk steen uit de tuin te verwijderen en meer groen te planten. Dit zorgt niet alleen voor een frisse blik van de tuin, maar ook voor betere waterdrainage. Door vervolgens een mooie balans te zoeken met het plaatsen van tuinmeubilair waar je heerlijk in kan wegzakken, krijgt de tuin een chique uitstraling. Denk hierbij aan een fijne ligbank of een fijne tuinstoel. Door ook tuinaccessoires als een tafeltje en een fijne outdoor parasol kopen, verhef je je tuin tot een gezellige buitenruimte.

Wees creatief en maak zelf je accessoires
Een extra leuke toevoeging aan je tuin, kan iets zijn dat zelfgemaakt is. Zo kan je vrij makkelijk zelf een vogelhuisje in elkaar timmeren, of door een aantal pallets op elkaar te stapelen een leuke palletbank bouwen. Met een paar heerlijke kussens erop ben je goedkoper uit en heb je een unieke bank gecreëerd. Ook kan het leuk zijn om zelf bijvoorbeeld een moestuintje te bouwen of een insectenhotel. Wees creatief en gebruik het internet voor inspiratie.

Foto van Jennifer Pyle op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *