inrichten na je verhuizing

Zo snel mogelijk inrichten na je verhuizing, zo doe je dat

Verhuizen is altijd een stressvolle gebeurtenis. Dat begint al bij het inpakken. Inpakpapier, bubbeltjesplastic en verhuisdozen kopen. Verhuizer zoeken en boeken. Vrienden en familie vragen voor extra handjes om te sjouwen. En dan moet je ook nog je nieuwe huis naar je zin maken. Dat betekent oude vloerbedekking eruit roppen, muren stucen en schilderen of behangen, nieuw laminaat, hout of tapijt leggen, kozijnen schuren en lakken… En dan moet je ook nog daadwerkelijk je spullen van je huidige naar je nieuwe woning verhuizen. Je kan het er maar druk mee hebben. Als je dan eenmaal ‘over’ bent zit je tot aan je nek in de verhuisdozen. Als je slim bent geweest heb je op elke verhuisdoos gezet wat erin zit en heb je ze ook nog in de juiste kamer gezet. Maar dan nog is het een heel gedoe om je nieuwe huis snel in te richten en je te settelen zodat je eindelijk kunt ontspannen. Geen nood, wij helpen je met handige tips om snel in te richten na je verhuizing.

Ontstressen begint bij het inpakken

Een verhuizing is het moment om afstand te nemen van kapotte spullen en spullen die je toch nooit meer gaat gebruiken. Want waarom komen die dingen terecht op zolder en in de schuur? Precies, zodat ze niet in de weg liggen. En als ze daar al jaren zijn opgeborgen is de kans wel heel klein dat je ooit nog tevoorschijn haalt. Begin echt ruim van tevoren met het inpakken van de spullen die je weinig gebruikt. Hoeveel borden, glazen, pannen en bestek heb je nodig om te eten? Pak de rest alvast in en doe ze in een verhuisdoos. En echt hoor, schrijf op de doos wat de inhoud is! Je gaat jezelf dankbaar zijn bij het uitpakken.

Alle hulp is welkom

Er zijn mensen die zeggen dat je niet te veel mensen moet vragen om te helpen met verhuizen omdat ze elkaar dan in de weg zouden lopen. Wij vinden dat klinkklare onzin! Hoe meer handen je helpen, hoe sneller je ervan af bent. Gedeelde smart is halve smart. En soms heb je gewoon drie of vier man of vrouw nodig om een gigantische kast heelhuids te verplaatsen. Bovendien is het gewoon gezellig. Onze tip is dan ook om het gezellig te maken. Zorg dus voor voldoende koffie, thee, water, frisdrank, koekjes en broodjes.

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *