3x waarom je nu in een waterbed moet investeren

Ooit van een waterbed gehoord? Tegenwoordig zie je waterbedden wat minder dan vroeger, terwijl ze nog steeds een geweldige manier zijn om ’s avonds lekker onder de wol te kruipen. Waterbedden beginnen een comeback te maken in de slaapwereld en dat is niet voor niets! Er zijn namelijk ontzettend veel vitale voordelen aan het slapen in een boxspring waterbed, naast alle andere voordelen. We vertellen jou graag waarom je een waterbed toch moet overwegen.

Een waterbed is hygiënisch

Wanneer je hoort of leest hoeveel vocht, bacteriën, stof en viezigheid een matras vasthoudt, wil je deze waarschijnlijk het liefst direct uit het raam gooien. Natuurlijk zijn er allemaal manieren om te zorgen dat je matras fris blijft, maar bij een waterbed is dit helemaal niet nodig. Aangezien je letterlijk op een grote zak water ligt die goed afgesloten is, zal jouw lichaamsvocht en stof niet opgenomen worden door het matras zelf. Als jouw beddengoed in de was gaat, gaan al jouw bacteriën mee. Je kunt een waterbed ook heel gemakkelijk reinigen.

Het is goed voor je lichaam

Waar een matras zich niet volledig vormt tot jouw lichaam, doet een waterbed dit wel. Je lichaam wordt aan alle kanten ondersteund, waardoor spierpijn en nek-, schouder- of rugklachten bijna niet voorkomen. Het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld en daardoor zijn er geen drukpunten. Daarnaast kun je zelf een waterbed samenstellen, waardoor deze volledig aan jouw eisen en wensen kan voldoen. Tot slot kun je zelf de temperatuur instellen, waardoor je in de zomer een heerlijk koel bed hebt en in de winter een warm bedje.

Een waterbed is duurzaam

Een waterbed kan bij correct gebruik ontzettend lang meegaan. Waar een gewoon matras al snel kan slijten en kuilen kan gaan vormen, zal dit bij een waterbed nauwelijks gebeuren. Je kunt tot wel vijftien jaar perfect comfortabel gebruik maken van een waterbed, waarbij wellicht een paar kleine onderhoudsbeurten nodig zijn. Een matras zal niet zo lang meegaan, aangezien dit ook niet hygiënisch is.

Wanneer je een nieuw bed wilt aanschaffen is het belangrijk dat je alle opties bekijkt en afweegt. Een waterbed is niet alleen comfortabel, heel fijn voor je gewrichten en spieren, maar ook ontzettend duurzaam. De startprijs ligt iets hoger dan een gewoon matras, maar door alle voordelen en de duurzaamheid is die keuze natuurlijk makkelijk gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het de investering dubbel en dwars waard is.

Foto door Sidekix Media op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *