huis inrichten

Zo richt je je huis het best in!

Sta je voor een verhuizing of ben je toe aan een nieuwe inrichting? Wanneer je slim na denkt over je toekomstige inrichting kun je zonder extra geld uit te geven, toch veel extra comfort toevoegen! Voordat je start met inrichten, ga eerst nadenken over alle afzonderlijke ruimtes en de functies die deze hebben. Pak pen en papier en beschrijf per ruimte wat je in die kamer zou willen doen. In de huiskamer wil je bijvoorbeeld ontspannen kunnen zitten, televisie kijken of muziek luisteren, of gezellig vrienden ontvangen. Veel mensen willen in de slaapkamer slapen, ontspannen, die liefde bedrijven of ongestoord grieperig kunnen zijn. Zo beschrijf je elke ruimte die je wilt inrichten. Wat wil jij in jouw nieuw in te richten ruimtes allemaal doen? TPC Logistics uit Utrecht heeft hieronder de volgende tips voor je opgesteld.

Ordening
Vervolgens kun je de functies van de ruimtes ordenen van belangrijk naar onbelangrijk. Uiteraard is het duidelijk dat je in de slaapkamer wilt slapen, maar het is wat minder logisch als je er ook eens per twee weken de was ophangt. Hoe belangrijk zijn de door jouw genoteerde functies voor jou? In de slaapkamer geef je veel aandacht aan rust en slapen en wat minder aan de functie was ophangen. Het droogrek kun je bijvoorbeeld achter een kast zetten. Zo kun je er wel bij, maar overheerst het niet de meest belangrijke functie in je slaapkamer.

bedroom-1006526_640 pixarbay

Sfeer
Het is het meest prettig, als dat lukt, om elke grote functie een eigen ruimte te geven. Als je de woonkamer wilt gebruiken voor ontspanning en samenzijn met vrienden, dan is het prettig als je het bureau met de laptop in een andere kamer kunt plaatsen. Om balans te houden, kun je het beste zoveel mogelijk nachtrust en werk gescheiden houden. Zo kun je stress voorkomen. Lees meer over Feng Shui.

pots-716579_640 pixarbay

Veel van de sfeer in een ruimte komt door kleurgebruik en licht. Als er veel licht is, zorgt dat vaak voor een opgewekt gevoel en veel licht geeft energie. Meer over de werking van licht. Ook brengt elke kleur bepaalde emoties met zich mee. Wist je bijvoorbeeld dat olijf-groen een rustgevende werking heeft? En zo werkt bijvoorbeeld felrood alarmerend. Let bij het inrichten van je ruimtes dus ook op kleurgebruik en licht.

Thuisvoelen in je eigen inrichting
Het kan natuurlijk dat je je ruimtes hebt ingericht maar dat het toch nog niet helemaal goed voelt. Doe dan vooral wat jou helpt om je thuis te voelen. Het gevoel van jezelf ‘thuis’ voelen in je eigen huis, is altijd belangrijker dan het design an sich. Als je jezelf prettig voelt met veel accessoires, terwijl je eerder koos voor een strakke inrichting, breidt dan vooral uit met fijne dingen erbij zodat je je lekker thuis voelt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *