Zo onderhoud je je tuin op de kleinste plekken! 

De zomer komt er weer aan en dat wil zeggen dat alles weer mooi groen is buiten, we weer lekker de tuin in kunnen of heerlijk op het balkon kunnen zitten. Het genieten van dit mooie weer is toch net wat lekkerder in een tuin die volledig in bloei staat. Voor mensen met weinig ruimte is het altijd een uitdaging om een mooie tuin in te richten. Hier zetten we een aantal tips voor je op een rij! 

Smart apparatuur

Heb je al eens overwogen om je tuin te onderhouden met Smart apparatuur? Deze slimme apparatuur zorgt er namelijk voor dat je zelf weinig tot geen onderhoud aan de tuin hoeft te doen, bijvoorbeeld doordat ze zelf herkennen wanneer de planten water nodig hebben, er gesproeid moet worden of het gras gemaaid moet worden. Ideaal voor mensen met weinig tijd bijvoorbeeld. 

Bij deze slimme apparatuur is het wel verstandig om ook je veiligheid in huis goed op orde te hebben. Hierbij is het aan te raden om te profiteren van de NordVPN aanbieding, waarbij je direct al je apparaten in en rondom het huis kunt beveiligen. Hieronder valt dus ook het gebruik van de slimme apparatuur in de tuin. Aangezien deze altijd in verbinding staat met het internet, is het voor hackers ook een manier om ‘binnen’ te komen. Met een goede VPN voorkom je dit dus. 

Ga de hoogte in

Een andere optie is om de hoogte in te gaan. Vandaag de dag zien we steeds meer dat er rekken worden gebruikt om mooie bloemen, planten en struiken in te zetten. Hierdoor kun je met relatief weinig grondoppervlak toch nog een mooie groen tuin maken. De rekken kun je gebruiken om tegen de muur te zetten, aan de schutting te hangen of als verticale afscheiding in de kamer te zetten. 

Hiermee bespaar je veel ruimte, terwijl je juist wel veel groen kunt toevoegen. Kies je ervoor om dit buiten neer te zetten, let dan wel goed op de ligging van je tuin én de planten die je kiest. Plaats je dit rek namelijk tegen de muur aan, dan wordt deze vaak een stuk warmer, wat niet altijd goed is voor de planten. 

Hou het simpel

Hoewel je misschien van alles wil in je kleine tuin, is het aan te raden om het juist simpel te houden. Hierdoor voorkom je aan de ene kant dat je jezelf te druk gaat maken of alles wel in de tuin past, maar lijkt je tuin ook een stuk groter. Denk daarbij aan:

  • Een aantal grote potten in plaats van veel kleine;
  • Grote tegels in plaats van kleine klinkers;
  • Een beperkt aantal verschillende planten in plaats van tientallen.

Hiermee lijkt je tuin al snel een stuk groter en minder rommelig dan wanneer je voor meer, meer, meer kiest. Zodra je deze tips hebt toegepast, heb je al snel een mooie tuin met veel groen die ook nog eens veilig is!

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *