Je badkamer verbouwen doe je niet zomaar!

Bij het verbouwen van een badkamer is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten om een functionele en esthetisch aantrekkelijke ruimte te creëren. Of je nu kiest voor een douchecabine of een inloopdouche en welke wastafel het beste bij jou past, het opdoen van interieur inspiratie kan je helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Het kiezen tussen een douchecabine of een inloopdouche

Het eerste aspect waar je rekening mee moet houden bij het verbouwen van de badkamer is het kiezen tussen een douchecabine of een inloopdouche. Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen. Hier zijn enkele overwegingen om in gedachten te houden:

 • Ruimte: Meet de beschikbare ruimte in je badkamer om te bepalen welke optie het beste past. Een douchecabine is vaak geschikt voor kleinere badkamers, terwijl een inloopdouche een ruimtelijke uitstraling kan geven.
 • Toegankelijkheid: Als je een badkamer wilt creëren die gemakkelijk toegankelijk is voor iedereen, zoals ouderen of mensen met mobiliteitsproblemen, kan een inloopdouche een betere keuze zijn. Het ontbreken van een drempel maakt het gemakkelijker om in en uit de douche te stappen.
 • Onderhoud: Een douchecabine kan gemakkelijker schoon te maken zijn vanwege de afgesloten ruimte, terwijl inloopdouches meer onderhoud vergen vanwege de open constructie. Aan de andere kant, een douchecabine is vaak volledig van glas en daar zie je werkelijk alles op, van watervlekken tot kalkaanslag en zeepresten.

De perfecte wastafel kiezen

Naast de keuze tussen een douchecabine of een inloopdouche, is het selecteren van de juiste wastafel een essentieel onderdeel van de badkamerverbouwing. Hier zijn enkele overwegingen om te helpen bij het kiezen van de perfecte wastafel:

 • Stijl en esthetiek: Bedenk welke stijl je wilt bereiken in je badkamer. Er zijn verschillende soorten wastafels, zoals opbouw-, inbouw- of vrijstaande wastafels, die elk een unieke uitstraling bieden.
 • Beschikbare ruimte: Net als bij de douchecabine of inloopdouche, moet je ook rekening houden met de beschikbare ruimte voor de wastafel. Meet de ruimte zorgvuldig op en kies een wastafel die past bij de afmetingen en het ontwerp van je badkamer.
 • Functionaliteit: Overweeg de functionaliteit van de wastafel. Wil je een enkele wastafel of een dubbele wastafel? Heb je extra opbergruimte nodig in de vorm van een wastafelmeubel? Denk na over je dagelijkse behoeften en kies een wastafel die aan al je functionele eisen voldoet.

Interieurinspiratie en ontwerptips voor de badkamer

Nu je hebt nagedacht over de keuze tussen een inloopdouche of een douchecabine kopen en de perfecte wastafel, is het tijd om wat interieurinspiratie op te doen voor je badkamer verbouwing. Hier zijn enkele ontwerptips om je op weg te helpen:

 • Kleurenpalet: Kies een kleurenpalet dat past bij de sfeer die je wilt creëren. Zachte neutrale tinten zoals wit, crème en pastelkleuren kunnen een rustgevende en serene ambiance bevorderen, terwijl gedurfde en levendige kleuren een energieke uitstraling kunnen geven.
 • Verlichting: Besteed aandacht aan de verlichting in je badkamer. Overweeg zowel functionele verlichting, zoals heldere verlichting boven de spiegel, als sfeerverlichting om een ontspannen sfeer te creëren.
 • Materialen en texturen: Experimenteer met verschillende materialen en texturen om visuele interesse toe te voegen aan je badkamer. Denk aan materialen zoals hout, glas, keramiek en natuursteen. Combineer gladde oppervlakken met ruwe texturen voor een evenwichtige uitstraling.
 • Opslagoplossingen: Overweeg slimme opbergoplossingen om je badkamer georganiseerd en opgeruimd te houden. Denk aan wandplanken, ladekasten, manden of ingebouwde niches om al je benodigdheden op te bergen.
 • Details en accessoires: Maak je badkamer af met de juiste details en accessoires. Kies voor hoogwaardige kranen, spiegels, handdoekhouders en andere accessoires die passen bij de stijl van je badkamer en zorgen voor een samenhangend geheel.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *