kamerplanten

Zo maak je jouw huiskamer sfeervoller met kamerplanten

Wil jij een huiselijke sfeer creëren in jouw woonkamer en zoek je naar inspiratie? Een goede manier om jouw livingroom sfeervoller te laten aanvoelen, is door deze met grote kamerplanten te vullen. In dit artikel geven we je een paar tips om het in jouw huiskamer gezelliger te maken met planten. 

Grote kamerplanten 

Met groene kamerplanten fleur je jouw huiskamer in een handomdraai op! Zo zorgen grote kamerplanten als de Areca en de Strelitzia Nicolai voor een hele groene omgeving. Deze mooie planten voegen niet alleen sfeer toe, maar zijn ook nog eens goed voor jouw gezondheid. Ze zuiveren namelijk de lucht in jouw woonkamer en zetten koolstofdioxide om in zuurstof. 

Wat is de beste plek?

Voordat je een kamerplant in jouw woonkamer zet, is het belangrijk om na te gaan op welke plek jouw plant kan groeien en bloeien. Iedere plant heeft natuurlijk voldoende lucht, water en licht nodig. Hoewel veel kamerplanten juist een hoge luchtvochtigheid nodig hebben, maak je geen enkele plant blij door hem dicht bij een verwarming te plaatsen. Vaak gaat de plant hiervan krullen om het vocht langer vast te houden. Uiteindelijk kunnen de bladeren zelfs bruine verbrande randen krijgen. Een echte no go dus!  

Type planten 

Wil je het liefst nog meer groen in huis, maar puilt jouw woonkamer uit? Naast grote losstaande planten kun je natuurlijk ook kleine kamerplanten kopen. Daar kan je vast nog een mooi plekje voor vinden bij jou thuis! Wat dacht je van de Tradescantia met groen- en paarsgekleurde bladeren? De Kokodama Humata Tyermannii  

is dol op een plekje met indirect zonlicht, waar het heerlijk licht is. De wortelstok van deze jungleplant lijkt op hazenpootjes, hierdoor wordt de plant ook wel Hazepootvaren genoemd. Deze decoratieve hangplant is mooi om naar te kijken en geeft instant sfeer!

Verzorging

Om jouw indoor jungle er stralend en mooi bij te laten staan, is het cruciaal om jouw kamerplanten op de juiste manier water te geven. Hierin is iedere kamerplant verschillend. Wil je weten hoeveel water jouw 

kamerplant precies nodig heeft? Dit heeft te maken met verschillende factoren, zoals het seizoen en de temperatuur in jouw woonkamer. Hoewel de Spathiphyllum Bingo veel water nodig heeft, is deze makkelijk te verzorgen. Heb je deze grote Lepelplant te weinig gegeven, dan zal je zien dat de bloemen en bladeren gaan hangen.  

Laat je inspireren door onze ideeën en creëer een huiselijke sfeer in jouw woonkamer!

Photo by Brina Blum on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *