ZO MAAK JE JE HUIS VERKOOPKLAAR!

ZO MAAK JE JE HUIS VERKOOPKLAAR!

Ik heb recent weer advies gegeven om een huis verkoopklaar te maken. (www.puurbinnen.nl) Er zijn écht een paar basisregels die veel doen voor jouw te verkopen woning. Allereerst moet je proberen door de bril van de potentiele koper te kijken. Maar hoe doe je dit?

Zelf fotografeer ik eerst alles. Dan kijk je al anders naar de ruimtes. Foto’s tonen de ‘naakte waarheid’ en met mijn kritische verhaal wordt het de verkoper vaak wel duidelijk. Hou je de foto’s dan ook nog voor een spiegel, dan kun je zelf met meer afstand naar je huis kijken. Een oud trucje van de kunstacademie.

  1. HAAL PERSOONLIJKE ITEMS WEG

Natuurlijk zijn ze schattig, de foto’s, tekeningen en knutsels van kinderen en/of kleinkinderen. Of wat te denken van de mooie uitvergrotingen op canvas van vakantie. Ze zijn van waarde voor jou. Voor een buitenstaander betekenen ze niks en werken ze afleidend. Mensen gaan foto’s bekijken en zijn niet bezig met de ruimte, waar het om gaat. Dus haal ze weg. Of wat te denken van huiswerk schriften pennen etc.? Opruimen.

En….het is een stuk rustiger. Dat brengt me bij punt 2.

  1. RUIM OP, MAAK RUIMTE

keuken verkoopklaar maken

Veel mensen hebben de neiging om veel meubels, spullen en prullaria in huis te zetten. Voor de verkoop kun je beter spullen (tijdelijk) wegdoen. Mensen houden van ruimtelijkheid. Heb je teveel meubels, sla er dan wat op. Zorg dat de kijker ZELF de ruimte kan indelen. Zorg voor een open indeling met de meubels langs de wanden. En kinderspeelgoed gaat in manden en dozen, zoveel mogelijk uit het zicht. Het is maar tijdelijk. Zie hierboven de verschillen in de keuken.

  1. LESS IS MORE, CREEER EEN SHOWROOM

Als je meubels gaat kopen (en dan heb ik het even niet over de IKEA), of gaat kijken in een modelwoning, dan ziet het er ook echt uit als een showroom. Er staat het hoogst noodzakelijke. Dat maakt het mogelijk dat je met je eigen fantasie het kunt inkleuren. Als het helemaal ‘ingekleurd’ is door jouw persoonlijke styling en spulletjes, die niet in de smaak vallen bij de koper, dan haakt deze mogelijk af. Creëer dus a.h.w. een showroom en haal ook hier weer spullen (tijdelijk) weg. Minder is meer!

  1. REPAREER KLEINE GEBREKEN

Verwijder kalk, vervang kitnaden in de douche, repareer die losse klink. Met andere woorden repareer alle kleine gebreken. Dan vallen deze niet meer op. Veel van dit soort kleine details hebben een negatieve invloed. Bundels elektriciteitsdraden boven de lampen? Inkorten en netjes maken. Dat was al 15 jaar de bedoeling, maar nu moet je het echt doen.

  1. ZORG VOOR DAGLICHT

Mensen zijn gevoelig voor licht. Veel licht doet wonderen. Heb je luxaflexen/jaloezien/rolgordijntjes tegen inkijk? Haal ze tijdelijke weg, of open ze. Mooie in betweens? Open ze. Rolgordijn in het dakraam, haal het (tijdelijk) weg. Laat licht maximaal binnen. Dit verricht wonderen. Mensen worden blij van daglicht.

Wil je nog meer tips? Google dan op ‘verkoopklaar maken’ en je vindt vast nog meer bruikbare tips.

Tot in juli!

MARIE-JOSE SCHREIBERS


06 41 78 93 52  [email protected]

Bezoekadres:   Sonseweg 39  5681 BH  Best
Postadres:        Hortsedijk 65  5708 HB  Helmond

www.puurbinnen.nl

       

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *