Zó lukt het om de tuin zo praktisch mogelijk in te richten

Vind je het leuk om van je tuin te genieten, maar vind je het tegelijkertijd belangrijk om de tuin op een zo praktisch mogelijk manier in te richten? Dat is zeker mogelijk! Je kunt de tuin praktisch indelen, en er toch een gezellig geheel van maken. Hoe dat lukt? Lees gauw verder om er meer over te weten te komen.

Kunstgras in de tuin

Heb je geen zin om gras te maaien, maar wil je wel gras in je tuin hebben liggen? Dan is kunstgras natuurlijk een uitstekende oplossing. Ga voor kwalitatief kunstgras, dat nauwelijks van echt gras is te onderscheiden. Bij Kunstgras-Online.nl kun je terecht voor verschillende soorten kunstgras. Voor iedere tuin en voor iedere situatie is er weer een ideale keuze te vinden! Let onder andere op de vezelkleur en de vezeldichtheid.

Duidelijke borders of plantenbakken met groen

Wil je graag wat planten in je tuin hebben staan? Er bestaan verschillende manieren om dit op een overzichtelijke wijze toe te passen. Laat planten in duidelijke borders groeien, zodat het groen wordt gestopt bij de rand. Zo staat niet onverwachts je hele tuin vol met groen, als je even niet aan het onderhoud bent toegekomen. Ook in plantenbakken kun je planten gecontroleerd laten groeien. Houd er dan echter wel weer rekening mee dat je planten sneller dood kunnen gaan als je ze bijvoorbeeld niet genoeg water geeft.

Grote tegels in de tuin

Het is toch wel een van de vervelendste klusjes om te doen in de tuin: onkruid wieden tussen de tegels. Als je voor grote tegels kiest in de tuin, ben je hier minder tijd aan kwijt. Er is simpelweg minder ruimte tussen de tegels waar het onkruid kan gaan groeien! En het is ook nog eens mooi meegenomen dat grote tegels helemaal bij de nieuwste trends passen, als het op de inrichting van een moderne tuin aankomt.

Voldoende opbergruimte

Als laatst is het aan te raden om voor voldoende opbergruimte te zorgen in de tuin. Dit lijken we niet altijd direct in de gaten te hebben. Toch zijn er behoorlijk wat spullen die je wilt kunnen opbergen buiten – van gereedschap tot fietsen. In je schuurtje kun je bijvoorbeeld veel kwijt, zeker als je de boel hier praktisch inricht. Werk ook in de hoogte: hang wandplanken hoog aan de muur, waar je spullen bewaart die je niet vaak nodig hebt. Verder kun je denken aan een opbergdoos onder een afdak, waar je onder andere de tuinkussens of speelgoed in kunt bewaren. Ideaal!

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *