Zelfmaakideeen voor je kersttafel

Ben jij dit jaar aan de beurt om het kerstdiner te regelen? Weet je al wat je gaat koken? Dat is meestal redelijk makkelijk te verzinnen met alle supermarktbladen die in de bus vallen. Een tweede is hoe dek je de tafel. Ik heb een paar leuke en simpele ideeen voor je verzameld.

Een ster van takken:

Verzamel stokjes en maak deze leuk ster. De ster hangt hier voor het raam maar is ook erg leuk om als versiering op het bord neer te leggen.

kerst tafel versieren

Seasons

Licht in een wijnglas

Dit idee is erg leuk om bij elk bord neer te zetten. Vul een glas met wat wit zand en versier deze met een paar mini kerstballen. Hang boven deze versiering een waxinelichtje. Kan je die houder niet vinden dan kan je het lichtje ook gewoon op het zand zetten.

waxinelicht glas

Craftideas

Je zou de glazen ook nog kunnen versieren met een glasstift. Teken er iets leuk op of schrijf er voor elke gast een leuke tekst op.

Naamkaartjes:

Natuurlijk is het leuk om te zien waar iedereen zit, om gelijk te laten zien wat hun plek aan tafel is. Deze kaartjes zijn makkelijk te maken maar maken het net iets bijzonderder.

naamkaartjes

 Housebeautiful

In plaats van een takje zou je het kaartje ook kunnen versieren met een leuk lintje. Of hang er een mini kerstbal aan.

Gouden veer

Wil jij dit jaar de tafel meer dekken in een blingbling sfeertje dan kan je deze gouden veren maken. Je kan ze ophangen maar ook gebruiken in het servetzakje. Of combineer hem met het bovengenoemde naamkaartje.

gouden veer

Laurenconrad

Servetten kerstboom

En deze is natuurlijk helemaal leuk, een gevouwen kerstboom op je bord. Eigenlijk hoef je als je deze op het bord legt niet veel extra’s meer op de tafel te leggen. Je zou de tafel nog verder kunnen versieren door er losse kerstballen tussen te leggen.

kersttafel

Elsarblog

Bloem op je bord

Nog een idee om het bord op een andere manier te versieren. Een hyacint bolletje in een cupcake versierd met mos en wat leuk zilverdraad.

kersttafel

Welke

En als laatste ter inspiratie nog een paar prachtig gedekte kersttafels:

kersttafel rood

Pinterest

kersttafel hout

Hometalk

kersttafel modern

VT wonen

kersttafel huisjes

Francescomugnai

kersttafel stoer

House to Home

kersttafel kerstmuts

Pinterest

kersttafel groen

Purplearea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *