Pompom bloemen

Zelf pompom bloemen maken

Pompom bloemen

Ben je ook zo dol op bloemen? Het liefst zet ik mijn hele huis vol met tulpen, rozen en alle het andere moois wat een bloemenwinkel te bieden heeft. Toch vind ik het ook leuk om eens iets anders met mijn vazen te doen. Iets goedkoper, makkelijk te maken en daardoor snel om te wisselen als ik een andere kleur of stijl in mijn interieur wil. Zo kwam ik op het idee voor pompom bloemen.

Pompoms zelfmaken

Er zijn verschillende manieren om zelf stoffen pompoms te maken. Zo kan je karton een mail maken, zie ook deze foto op Pinterest. Of maak pompoms met een vork . Ik heb laatst een blad gekocht waar een mal bijzat om pompom te maken. Deze heeft drie verschillende maten waardoor je kan varieren. Ook bij de Hema verkopen ze pompom mallen maar op internet lees ik daar verschillende verhalen over.

Ik vond het erg ontspannend om bezig te zijn met het omwikkelen van mijn mal. Lekker voor de buis en ondertussen wikkel je je mal vol met de kleur die je wenst. In het begin had ik een erg lange draad waardoor hij elke keer in de knoop kwam, pas later bedacht ik me dat dat helemaal niet nodig was want je kan tussentijds zo weer met een andere draad beginnen. Je hoeft deze niet vast te knopen aan de draad waar je mee bezig bent maar start gewoon opnieuw. Zo kan je ook werken met verschillende kleurtjes.

Wol dikte

Ik heb twee verschillende soorten wol gebruikt. Voor pompoms kan je beter wat dikkere wol gebruiken. Je pompom oogt dan gewoon voller en pluiziger.

Toen ze klaar waren heb ik een lange sateprikker van de action er in gedaan en zo heb ik voor nog geen paar euro een stel pompom bloemen. Later bedacht ik me nog dat het ook leuk zou zijn om met masking tape de sateprikker te versieren. Zo kan je de bloemen dan weer als leuke versiering gebruiken tijdens een feestje of etentje.

Het leuke van pompom is de mogelijkheden die ze bieden. Google of kijk maar eens op Pinterest en je ziet ontalbare mogelijkheden. Zo vind ik ook de  pompomsleutelhanger of als een pompom als extra versiering aan een cadeautje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *