Zelf aan de slag met steigerhout en pallets: vier voorbeelden

Hout in je huis is hot en geeft gelijk een natuurlijke en sfeervolle touch. Met steigerhout en pallets maak je zelf op een eenvoudige manier de leukste dingen voor in je huis. Daarmee geef je je huis al snel een eerlijke, robuuste en pure sfeer. Uiteraard kun je zelf tafels, stoelen en kasten timmeren. Maar ook voor iemand die niet veel ervaring heeft in het zelf timmeren van meubels en daar tegenop ziet, is er genoeg te maken met steigerplanken en pallets in je huis.

steigerhout

Geen idee waar je moet beginnen?  Hieronder geven we je 4 ideetjes voor verschillende plekken in je huis. Vrijwel al je benodigdheden kun je simpelweg bij de bouwmarkt kopen. Vaak kun je daar ook tips vinden. Op de site van de Praxis staan bijvoorbeeld veel zelfmaakideeën. Ook blogs en klusprogramma’s kunnen nuttig zijn.

In de badkamer: handdoekenrek

Wil je je badkamer die pure, eerlijke look van een sauna geven? Steigerhout en pallets zijn daar heel geschikt voor. Van een pallet maak je eenvoudig een handdoekenrek met bovendien ruimte voor badkamerspulletjes zoals flesjes en zeep. Leg in de badkamer en de douche houten vlonders die je zelf maakt van steigerplanken, en je waant je in je eigen sauna.

In de zitkamer: salontafel van een pallet

salontafel pallet

Voor iemand die veel ruimte heeft in de zithoek, is een pallet als salontafel een eenvoudig te realiseren idee. Schuur en lak de pallet, zodat deze er naar wens uit ziet. Je kunt hem ook in een leuk kleurtje verven. Zet gekochte pootjes of wieltjes onder de vier hoeken en klaar is je salontafel!

In de gang: plank om kaarten en tekeningen aan te hangen

Een tweede eenvoudig DIY project is een lange mooie steigerplank waar je (oude) houten wasknijpers aan bevestigt met houtlijm. Aan die wasknijpers kun je vervolgens van alles ophangen wat je wilt laten zien in je huis, zoals kerstkaarten, verjaardagskaarten, kindertekeningen en uitnodigingen. De plank bevestig je met een schroef of een mooie haak verticaal aan de muur met de wasknijpers links en rechts. Heb je meer tijd? Een wandpaneel van steigerhout is ook heel leuk!

panel steigerhout

In de slaapkamer: hoofdeinde achter je bed

Wil je in je slaapkamer ook met steigerhout een andere uitstraling geven, denk dan aan een houten hoofdeinde achter je bed. Maak hiervoor eerst een eenvoudig houten frame op de muur en timmer daar planken tegenaan. De bovenkant werk je af met een horizontale plank, die je kunt gebruiken om dierbare herinneringen op te zetten.

Zoals je ziet, zijn er heel veel mogelijkheden om je huis met steigerplanken en pallets een eerlijke houten uitstraling te geven. Niet zo creatief? Bij bouwmarkten zoals Praxis kun je ook meubels van steigerhout kopen of eenvoudige bouwpakketten bijvoorbeeld. Ga met deze tips aan de slag en waarschijnlijk kom je al werkende zelf op veel meer ideeën.

Veel plezier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *