tuin gereedschap

Werken in de tuin

Hebben jullie gisteren ook zo genoten van het mooie weer? Het was echt tijd om in de tuin te werken.

Moestuintjes AH

De kinderen waren allereerst druk in de weer met de moestuintjes van de Albert Heijn. Ze hebben ze wederom allemaal per doosje bekeken. Was er al verschil  met de dag er voor. Zagen ze al meer groen. Natuurlijk moesten de plantjes ook water en daarna werden ze weer nauwkeurig weggezet.

Omdat ze last hadden van groene vingers was daarna onze eigen tuin aan de beurt. Al het tuingereedschap werd uit de schuur gehaald en ze gingen aan de slag. En niet alleen onze eigen kinderen, ook de buurtkinderen. Onze tuin sinds we dit huis hebben gekocht niet veranderd. Vooral omdat we niet precies weten wat we er nu mee willen. Maar voor de kinderen is dit juist heerlijk want zij mogen elk jaar weer heerlijk hun gang gaan. Lekker bezig zijn met water en aarde. Ook dit keer waren er grote potten modder gemaakt. Maar er werd niet alleen gespeeld. Ook het onkruid is weggehaald. 

Tuingereedschap

Omdat er gisteren zoveel kinderen waren kwamen we natuurlijk tuingereedschap te kort. Het liefst wilde ze natuurlijk allemaal hun eigen setje zoals deze van Dille & Kamille. Maar helaas ze moesten delen. Soms ook wel weer gevaarlijk als er een kleine man van 5 aan de haal ging met een normale hark. De andere kinderen moesten wel op tijd bukken als hij voorbij liep anders werden ze geraakt door de achterzijde van de hark welke natuurlijk bij zo’n klein ventje enorm uitsteekt.

Al met al hebben ze een heerlijk dag in de tuin gehad. De vingers waren zwart, de kleren waren groen en de tuin is opgeruimd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *