ladder

Welke ladder is geschikt voor mij? | Wij geven handige tips!

Een ladder is een product dat bijna in elk bedrijf, of huishouden te vinden is. Het is namelijk een onmisbaar product bij veilig klussen op hoogte. Denk hierbij aan het legen van de dakgoten op uw vrije dag, of bij uw klus aan de gevel als timmerman, of schilder. Wij geven in deze blog een aantal handige tips waar u op moet letten bij de aanschaf van ladders.

Wat is een ladder eigenlijk?

Een ladder is een klimproduct waarmee u op hoogte kunt komen en kan uit meerdere delen bestaan. De producten worden tegenwoordig veelvuldig vervaardigd uit lichtgewicht aluminium, onder de schilders is de houten variant erg populair. U heeft de keuze uit verschillende soorten en maten, afhankelijk van de hoogte die u benodigd bent kiest u het type. We onderscheiden de volgende uitvoeringen:

  • Enkele ladder; deze bestaat uit een deel en is verder niet uit te schuiven;
  • Dubbele ladder; bestaat uit twee delen, hierdoor kunt u wat hoger komen. Tevens kan u dit model vrijstaand gebruiken.
  • Driedubbele ladder; hoe voorspelbaar? Zoals de naam het eigenlijk al prijsgeeft bestaat dit model uit drie delen. U kunt hier mooie hoogtes mee bereiken, tevens zijn de ladders vaak compact te vervoeren. 
  • Vouwladder; steeds wordt deze variant meer en meer gekocht. Ideaal voor vrijstaand werken, aan de gevel werken en erg makkelijk om te vervoeren door de vouwbare delen.

Reformladder, wat is dit?

De term reformladder zult u tijdens uw zoektocht al veel tegen gekomen zijn. Maar wat is dit nu eigenlijk en wat zijn de voordelen ervan? De reformladder kan, in tegenstelling tot een opsteekladder, op verschillende manieren ingezet worden. Zo kan u deze ladders zowel aan de gevel als vrijstaand gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het product bij diverse klussen gebruikt kan worden, denk hierbij aan een schilderklus aan de woning, of bij het vervangen van een lamp in uw woonkamer. Op een verschillende manieren hoogte scheppen was nog nooit zo eenvoudig!

Hoe gebruik ik mijn ladder veilig?

Een ladder veilig gebruiken is het belangrijkste wat er is, want ongelukken dienen voorkomen te worden. Natuurlijk is dit een utopie, want er zijn genoeg waaghalzen in de wereld. Maar waar begint dat stukje veilig gebruik? Het begint allereerst met een veilige en stabiele ondergrond waarin u niet wegzakt. Wanneer u de ladder gaat beklimmen dan is het raadzaam deze in een hoek van 75 graden te zetten. Dit kan je als volgt ‘berekenen’:

  • Zet uw schoenen tegen de voeten van het product;
  • Strek vervolgens uw armen naar voren toe;
  • Als u de ladder goed beet kunt pakken staat deze in een juiste hoek.

Plaats de bouwladder nooit op een instabiele ondergrond, bekijk dit goed voordat u aan het werk gaat.

Hulp nodig bij het kopen van de beste ladder?

Een ladder kopen is nog niet zo’n uitgemaakte zaak. Er zijn verschillende merken, soorten kwaliteit en werkhoogtes. Het is daarom zeker niet onverstandig om u vooraf te laten informeren door een specialist in ladders, zoals laddersenrolsteigers.nl. Met een ruim assortiment en vele merken kunnen zijn u vrijblijvend en onafhankelijk advies geven. Van de doe-het-zelver tot aan de professional: veiligheid gaat toch boven alles?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *