Kan jij zonder vaatwasser?

Een van de dingen die we het meest missen als we op vakantie, naast ons eigen bed, is de vaatwasser. Zelf de vaat doen heeft zijn charmes. Op de camping gezellig samen met de kinderen en de buren de afwas doen is leuk maar vaak beginnen de kinderen na een week toch wel te klagen dat ze echt niet meer willen helpen met afwassen. Zij missen de vaatwasser vaak sneller dan wij. En geef toe als je hebt gebbq-ed kan met de hand afwassen erg vervelend zijn. Pas dan ontdek je het gemak van de vaatwasser.

En niet alleen in de vakantie maar ook als je eigen vaatwasser kapot gaat mis je deze snel. We zijn toch allemaal al redelijk snel gewent geraakt aan deze luxe. Als onze vaatwasser kapot gaat willen we zo snel mogelijk een nieuwe vaatwasser kopen.

Maar is met de vaatwasser afwassen nu beter dan met de hand?

Energie technisch is met de hand afwassen goedkoper maar dat geldt alleen als je zuinig afwast. De meeste van ons gebruiken met de handafwas toch redelijk veel water. Een vaatwasser is per wasbeurt sowieso altijd 1 á 1,5 liter water goedkoper dan bij de handwas. En als je een goede vaatwasser met A+++ koopt ben je zeker goedkoper uit dan met de hand afwassen.

Luxe gevoel

Naast dat afwassen met de vaatwasser zuiniger is geeft het ons ook een gevoel van luxe en tijd besparing. Nu kunnen we de hele dag door de vaatwasser vullen. We zetten hem aan als we gaan slapen en de volgende ochtend ruimen we hem weer uit. Allemaal momenten die weinig tijd kosten en ons een gevoel van tijd besparen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *