Welke eettafel stoelen zijn geschikt voor jou?

Wanneer je je huis aan het inrichten bent dan is de eettafel een zeer belangrijke plek. Het is de plek waar je samen gaat zitten om te eten maar vaak wordt de tafel ook nog voor andere activiteiten zoals werk of hobby gebruikt. Daarom is het belangrijk dat de stoel waar je op zit goed aansluit bij de tafel en andersom. Maar hoe bepaal je nou eigenlijk welke eettafel stoelen echt geschikt zijn? Daarover willen we je in deze blog meer vertellen. 

Inhoudsopgave

Functie

Voordat je begint na te denken over welke stoelen je wil kopen is het goed om stil te staan bij welke functie de eettafel heeft. Ga je er alleen 1 keer per dag aan zitten te eten en zit je verder voornamelijk op de bank? Of functioneert de eettafel ook als thuiswerkplek waardoor je een groot deel van je tijd aan de tafel besteed? Dat is belangrijk om te bepalen omdat de mate van comfort erg belangrijk is naarmate je meer tijd aan de tafel besteed. Ook iets om rekening mee te houden is of je kinderen hebt. Als je kinderen hebt dan wil je liever iets inrichten wat makkelijk schoon te maken en te houden is. 

Hoogte

De hoogte van de tafel en de stoelen bepaald in grote mate hoe het aanvoelt om aan de tafel te zitten. Als je eetkamerstoelen hoog zijn dan zit je over het algemeen een stuk rechter op wat goed is voor je houding. Dat betekent niet dat lage stoelen niet goed zijn voor je houding, maar lage stoelen zijn vaak meer op comfort gericht. Daardoor krijg je sneller het effect dat je onderuit gaat zitten waardoor je rug niet recht is. 

Aankoop

Als je hebt besloten welke functie de tafel en stoelen voor jou moeten voldoen en welke hoogte geschikt is voor jou dan is het tijd om je te gaan oriënteren op een aankoop. Daarbij is er erg veel keuze. De meest laagdrempelige keuze is door eerst op het internet rond te kijken. Zoek eens op woonwinkels bij jou in de buurt. Als je dan iets vindt wat bij je past hoef je niet ver te reizen om je aankoop op te halen..

Sets

Als je een aankoop gaat doen dan is het de moeite waard om te overwegen een set te kopen. Een set is een combinatie van een tafel met vaak 4 of 6 bijbehorende stoelen. Op die manier weet je zeker dat de afmetingen goed op elkaar aansluiten. Ook kun je er op die manier voor zorgen dat alles goed bij elkaar past en als één geheel voelt wanneer het uiteindelijk in je huis staat. 

Foto van Spacejoy op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *