WELKE BRANDSTOF WIL JIJ IN JE HAARD?

Nu de dagen weer korter worden en het buiten regent, verlang ik dan toch ineens naar die open haard. Voor een opdracht ga ik werken met een Faber cassette…ja…ja!? Ik  wist ook niet wat het was en dat geldt vast voor veel meer mensen. Dus ik heb meteen even alle mogelijkheden kort op een rijtje gezet. En soms is het verschil moeilijk te zien.

open haard

  1. HOUT STOKEN

Uiteraard is dit de meest bekende haard. Gezellig knapperend haardvuur. Maar niet alle houtsoorten zijn geschikt. Na een romantisch avondje, ligt de op je te wachten om op te ruimen. Deze haard heeft een echt verticaal rookkanaal nodig dat je ook goed moet onderhouden. www.bouwmansvuurtotaal.nl

  1. HAARD OP GAS

Met één druk op de knop gaat je haardvuurtje aan of uit. Het is echt vuur waar je naar kijkt. Het is een schone oplossing, geen as. Tegenwoordig zijn er nieuwe technieken waardoor je zelfs een gashaard kunt hebben zonder rookkanaal. En heb je er toch een nodig, kan deze horizontaal of verticaal worden aangelegd. Laat dit wel door een professioneel bedrijf doen! www.sfeerhaarden.nl

  1. DE ELEKTRISCHE HAARD

Je steekt de stekker in het stopcontact en hebt vuur. Niet echt vuur, maar het lijkt er toch steeds meer en meer op. Het imitatievuur staat vaak voor een donker glimmend vlak waarop licht weerkaatst. Overal waar een stekker is, kun je de haard zelf plaatsen en je verhuist hem ook zo mee.  En het is heel energiezuinig ook nog. (www.haardjesland.nl)

  1. BIO-ETHANOL HAARD

Bio-ethanol is een hele schone 100% natuurlijke brandstof gebaseerd op alcohol. Het vuur lijkt het meest op houtvuur. Je hoeft geen rookkanaal te hebben maar ventilatie is binnenshuis wel belangrijk (bij elke verbranding). Als je het vuur wil doven doe je dit door de zuurstof weg te halen  door een kap eroverheen te zetten. www.uwhaard.nl

  1. GEL

Een haard gebaseerd op brandgel  is vooral decoratief. Je bent wel heel flexibel. Je verplaatst de haard naar daar waar je hem wilt hebben. Het is een schone verbranding dus er is geen rookkanaal nodig. Je hebt echt vuur. De gel wordt in RVS-blikken verkocht die je vast wel eens hier of daar hebt zien staan. (www.warmtebutler.nl)

  1. PELLETS

Pellet kachels worden steeds populairder in Nederland ( en geven soms recht op subsidie). De pellets worden geperst uit een combinatie van zaagsel en resthout en water. De geperste ‘blokjes’ branden echt Pellets zijn milieuvriendelijk want  ze zijn CO2 neutraal.  Een nog schoner en goedkoper alternatief voor gas.

En last but not least heb ik al jaren een DVD met een brandend knapperend haardvuur die mijn TV omtovert tot een psychisch overtuigende warmtebron J.

Tot in oktober!

MARIE-JOSE SCHREIBERS


06 41 78 93 52  info@puurbinnen.nl

Bezoekadres:   Sonseweg 39  5681 BH  Best
Postadres:        Hortsedijk 65  5708 HB  Helmond

www.puurbinnen.nl

       

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *