gevelbekleding met houtlook

Wat zijn de voordelen van kunststof gevelbekleding met houtlook?

Wie denkt dat gevelbekleding van kunststof en hout veel van elkaar verschillen, heeft het mis. De laatste jaren is kunststof qua uiterlijk namelijk steeds dichter in de buurt gekomen van hout. Vandaar dat je tegenwoordig zelfs voor kunststof gevelbekleding met houtlook kunt kiezen. Twijfel je nog tussen kunststof met houtlook en echt hout? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zetten wij namelijk de voordelen van kunststof gevelbekleding met houtlook op een rijtje.

1. Uitstraling van hout
Wie hout en kunststof vroeger naast elkaar zou leggen, kon het verschil direct zien. Tegenwoordig is dit een stuk lastiger. Dit komt vooral doordat kunststof gevelbekleding steeds meer de uitstraling van hout krijgt. Hoe dit kan? Doordat er houtnerven verwerkt worden in dit materiaal. Het grote voordeel hiervan is dat kunststof de uitstraling van hout krijgt. Vind je het belangrijk dat jouw woning een warme uitstraling heeft? Dan kun je dit niet alleen meer realiseren met hout. Wie voor kunststof gevelbekleding met houtlook kiest, creëert namelijk hetzelfde effect.

2. Onderhoudsarm
Ondanks dat kunststof gevelbekleding inmiddels veel op houten gevelbekleding lijkt, twijfel je mogelijk toch nog. Misschien dat de mate van onderhoud je over de streep kan trekken. Waar hout relatief veel onderhoud nodig heeft, gaat dit voor kunststof niet op. Houten gevelbekleding wordt namelijk aangetast door het wisselende weer in ons land. Zo kan het hout onder invloed van zonlicht verkleuren. Kies je voor kunststof gevelbekleding? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn.

Het enige wat je zo nu en dan moet doen als je jouw gevel (deels) bekleedt met kunststof, is het materiaal schoonmaken. Dit kan met wat water en een sopje. Verwacht overigens niet dat je hier iedere week druk mee bent, want het is voldoende om kunststof gevelbekleding tweemaal per jaar schoon te maken.

3. Lange levensduur
Een derde voordeel van kunststof gevelbekleding met houtlook is dat het een lange levensduur heeft. Wanneer je jouw gevel bekleedt met kunststof, kun je hier zeker 10 jaar mee vooruit. Met gevelbekleding van hout is dit niet het geval. Door de weersinvloeden wordt gevelbekleding van hout langzaam maar zeker aangetast. Hoeveel jaar houten gevelbekleding meegaat, hangt vooral af van de houtsoort die je kiest. Sommige houtsoorten gaan minimaal 25 jaar mee, maar er is ook hout dat na ongeveer 15 jaar vervangen moet worden.

4. Goede investering
Wie geïnteresseerd is in kunststof gevelbekleding met houtlook, kan een kijkje nemen op Heering.eu. Het kan zijn dat je schrikt van de prijs, maar dat is niet nodig. Op de korte termijn is kunststof misschien duurder dan hout, maar op de lange termijn is het meestal goedkoper. Dit komt doordat kunststof doorgaans langer meegaat dan houten gevelbekleding. Vandaar dat kunststof gevelbekleding gezien kan worden als goede investering.

Foto door Boris K. via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.