pvc vloer

Wat zijn de voordelen van een pvc vloer?

Een pvc vloer wordt steeds vaker gekozen. Dat is ook niet zo gek; een pvc vloer wordt gemaakt van de kunststof polyvinylchloride en een kenmerk van dit materiaal is dat het zeer sterk is en goed bewerkt kan worden. Daarom heb je ook de keuze uit veel verschillende prints en patronen bij deze vloer. Overweeg jij om een pvc vloer aan te schaffen voor in jouw woning? In deze blog zetten we een aantal voordelen ervan voor je op een rij!

Onderhoudsvriendelijk en duurzaam

Eén van de allergrootste voordelen van een pvc vloer is het onderhoudsvriendelijke karakter. Je hoeft een pvc vloer nauwelijks te onderhouden; stofzuigen en het afnemen met een vochtige dweil is vaak al voldoende om de vloer schoon te houden. Op die manier blijft een pvc vloer jarenlang mooi. Doordat een pvc vloer zo onderhoudsvriendelijk is, is het ook perfect te gebruiken in de keuken, waar veel op dezelfde plek wordt gelopen. Zelfs dan zal er geen slijtage ontstaan.

Geschikt voor vloerverwarming

Een pvc vloer is niet alleen mooi, het zorgt er ook voor dat je woning een stuk comfortabeler wordt. De vloer heeft namelijk als kenmerk dat het warmte goed doorlaat. Hierdoor is een pvc vloer dan ook geschikt voor vloerverwarming. De warmte van de vloerverwarming wordt uitstekend geleid en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. Doordat het met een pvc vloer langer warm blijft in huis zul je geld besparen op je energierekening! Ben je van plan om vloerverwarming aan te leggen onder je pvc vloer? Vraag dan aan een professional wat er in jouw geval mogelijk is.  

Multifunctionele vloer

Pvc kun je in iedere ruimte leggen. Met een geluiddempende ondervloer zorg je er ook nog eens voor dat andere bewoners geen geluidshinder van je ondervinden. Ideaal wanneer je in een appartement woont! Doordat er ook waterdichte pvc vloeren zijn, kun je een pvc vloer ook in de badkamer leggen. Vooral in de badkamer kan het een luxueuze sfeer geven. Je hebt namelijk pvc vloeren met een houtlook; zo kun jij thuis een echte spa creëren. Je hebt een ruime keuze aan pvc vloeren, je kunt bijvoorbeeld ook kiezen uit pvc met een betonlook voor een stoerdere uitstraling! Met ontelbaar veel verschillende prints en kleuren vind je altijd wel een vloer die past bij jouw inrichting en smaak. 

Ten slotte is het leggen van een pvc vloer vrij eenvoudig. Je kunt de vloer zelf snijden en verlijmen!   

Foto van Bailey Alexander on Unsplash 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *