Foto door Maël BALLAND via Pexels

Wat zet je op de schouw

Een van mijn woonwensen is een schouw/open haard in de woonkamer. Zeker nu ik al enige tijd de serie Chateau Meiland volg. De schouw is ideaal om je mooiste woonaccessoires neer te zetten. Je kan hier echt een pronk plekje van maken.

Foto’s op de schouw

Ik vind een schouw een prachtige plek om steeds een andere sfeer in je interieur te brengen. Een schouw is een fantastische plaats voor om mooie foto’s en prents ten toon te stellen. Combineer verschillende lijsten met elkaar en wissel ook af met wisselende groottes. Zo hou je een spannend beeld.

Brocante interieur en/of  landelijk wonen

Heb je meer een brocante interieur of hou je meer van landelijk wonen dan is de schouw een uitgesproken plek voor een prachtige krans. Een krans van riet of een van gedroogde lavendeltakken. Je kan er zelf een maken maar gelukkig zijn ze ook kant en klaar te koop:

Door een spiegel achter de krans te zetten vergroot je de ruimte. Afhankelijk van je interieur kan je kiezen voor een landelijke spiegel of juist voor een hele moderne ronde spiegel.

Je kan de krans natuurlijk ook ophangen aan de schouw waardoor je ruimte op de schouw houdt voor mooie kandelaars. Of andere leuke woonaccessoires

Ook een glazen vaas vind ik schitterend op een schouw passen. Als je de open haard gebruikt zorg dan dat je je bloemen even wegzet anders gaan ze maar erg kort mee. Ben je bang dat je dit vergeet zet dan een nepbloem of tak in de glazen vaas.Of gebruik deze optie alleen in de zomer als je de open haard niet gebruikt. Zet in de winter juist kaarsen en andere sfeermakers op je schouw.

Foto door Alex Qian via Pexels
Foto door Alex Qian via Pexels

Sierhaard

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een echte open haard in zijn woning aan te brengen. Nu kan je ook een schouw puur voor de sier neerzetten. Zeker als je hiervoor een antieke schouw gebruikt heb je al snel je effect bereikt.

Wil je net een stapje verder gaan dan kan je kiezen voor een sierhaard. Deze zijn tegenwoordig volop verkrijgbaar en zijn nog eens een stuk voordeliger dan een echte open haard. Budget wonen maar dan zonder warmte van een echte open haard want dat is het enige wat een sierhaard je niet kan geven. Tegenwoordig kan men al een hele boel maar de echte warmte die je van een open haard krijgt is toch anders dan een elektrisch aangedreven warmtebron.

Foto door Element5 Digital via Pexels
Foto door Element5 Digital via Pexels

En als je dan toch die schouw hebt dan mag je zeker met kerst helemaal losgaan op je schouw. Voor vele is dit toch echt het ultieme kerstgevoel. Leg een guirlande op je schouw, hang de sokken aan de mantel, kerstboom ernaast en je kerst kan niet meer stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *