Wat zet je op de schouw

Wat zet je op de schouw

Een van mijn woonwensen is een schouw/open haard in de woonkamer. We hebben er wel de aansluiting voor, echter is dit een oude asbestpijp die eerst vervangen zou moeten worden voordat we er een open haard op aan kunnen sluiten. De rommel die dat meebrengt houdt ons op dit moment tegen.

Foto’s op de schouw

Ik vind een schouw een prachtige plek om steeds een andere sfeer in je interieur te brengen. Een schouw is een fantastische plaats voor om mooie foto’s en prents ten toon te stellen. Combineer verschillende lijsten met elkaar en wissel ook af met wisselende groottes. Zo hou je een spannend beeld.

foto's op de schouw
Bron: http://interiorcollective.com/inspiration/get-modern-with-navy

Brocante interieur en/of  landelijk wonen

Heb je meer een brocante interieur of hou je meer van landelijk wonen dan is de schouw een uitgesproken plek voor een prachtige krans. Een krans van riet of een van gedroogde lavendeltakken. Door een spiegel achter de krans te zetten vergroot je de ruimte. Je kan de krans natuurlijk ook ophangen aan de schouw waardoor je ruimte op de schouw houdt voor mooie kandelaars. Of wat dacht je van een mooi rijtje van waxinelichthuisjes gecombineerd met huisjes van steigerhout.

schouw aankleden
bron: http://www.pinterest.com/pin/170362798378475640/
kandelaar op schouw
Bron: http://www.pinterest.com/pin/170362798378475673/

Ook een glazen vaas vind ik schitterend op een schouw passen. Als je de open haard gebruikt zorg dan dat je je bloemen even wegzet anders gaan ze maar erg kort mee. Ben je bang dat je dit vergeet zet dan een nepbloem of tak in de galzen vaas.

Sierhaard

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een echte open haard in zijn woning aan te brengen. Nu kan je ook een schouw puur voor de sier neerzetten. Zeker als je hiervoor een antieke schouw gebruikt heb je al snel je effect bereikt.

sierschouw
Bron: http://www.pinterest.com/pin/305752262172965067/

Wil je net een stapje verder gaan dan kan je kiezen voor een sierhaard. Deze zijn tegenwoordig volop verkrijgbaar en zijn nog eens een stuk voordeliger dan een echte open haard. Budget wonen maar dan zonder warmte van een echte open haard want dat is het enige wat een sierhaard je niet kan geven.

sierhaard
bron: http://huisjekijken.com/galerij.php?foto=1323

Meer over open haarden en het stylen van je schouw:

Maak je eigen schouw

Warm winters wonen

Glazen stolpen en displaybloxen

Voorbeeld van een sierschouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *