waardeverhogend voor je huis

Wat werkt nu echt waardeverhogend voor je huis?

Door de jaren heen weten we eigenlijk heel erg goed wat waardeverhogend werkt. Zo weten we bijvoorbeeld dat kunststof kozijnen echt een meerwaarde zijn voor je huis. Toch zijn er kleine items die we vaak vergeten. Daarom zetten wij alle waardeverhogende tips nog een keer voor je op een rijtje. 

Meer waarde toevoegen aan je woning

Er zijn verschillende manieren om de waarde van je huis te verhogen. Hieronder staan een aantal suggesties:

 1. Renovaties en verbeteringen aanbrengen: Renovaties kunnen een grote impact hebben op de waarde van je huis. Het upgraden van de keuken of badkamer, het vervangen van de vloeren of het dak kunnen bijdragen aan de waarde van je huis.

  In deze tijd is ook het verduurzamen van je huis een goed idee. Denk daarbij aan het installeren van energiezuinige ramen, goede isolatie en het gebruik van duurzame materialen. 

  Zoals al eerder gezegd zijn kunststof kozijnen echt een meerwaarde voor je woning. Als je dan toch overgaat op kunststof, ga dan gelijk voor kunststof deuren.

  Kunststof deuren hebben namelijk een aantal voordelen. Naast dat dit duurzaam is, zijn kunststof deuren goedkoper dan houten deuren. En wist je dat kunststof inbraakwerend is? Deze deuren zijn voorzien van stevig beslag en hebben vaak een meerpuntsluiting.

  Ook vraagt kunststof veel minder onderhoud dan hout. Op deze manier hou je tijd en geld over. 
 1. Veranderen van het interieur: Het veranderen van de inrichting van je huis kan ook een verschil maken. Het schilderen van de muren, het vervangen van de vloerbedekking of het aanbrengen van nieuwe raambekleding kan de uitstraling van je huis verbeteren en daarmee de waarde verhogen.

  In eerste instantie zou je niet denken dat dit meerwaarde geeft aan je huis. Maar denk nog eens terug aan de tijd dat je op zoek was naar een woning. De huizen die er mooi en afgewerkt uitzagen, vielen toch sneller in de smaak. 

  Daarbij kan de nieuwe bewoner op deze manier geld besparen. Hij hoeft geen ruimte te verven of kan besluiten dit later op te pakken, omdat het er op dit moment goed uit ziet. Later kan hij het dan aanpassen naar zijn eigen smaak.

  Dit levert dan niet meteen extra geld op, maar een goed verzorgd huis staat wel beter in de markt en heeft dus de kans om sneller verkocht te worden. Zeker nu mensen liever niet meteen willen klussen in een nieuw huis. Het liefst moet een woning instapklaar zijn.
 1. Verbeteren van de tuin: De buitenruimte van je huis is ook belangrijk. Het aanleggen van een terras, het planten van nieuwe bloemen en struiken of het installeren van een nieuw hekwerk kan allemaal de aantrekkelijkheid van je woning verhogen.

  Dit is hetzelfde als punt 2. Een tuin die netjes is, valt sneller in de smaak waardoor mensen sneller geneigd zijn om het huis te kopen.

  Als je eerst door een jungle moet of een tuin vol onkruid ziet ga je liever toch even verder zoeken.
 2. Toevoegen van extra ruimte: Het toevoegen van extra leefruimte, zoals een extra slaapkamer of badkamer, kan ook de waarde van je huis verhogen. Overweeg bijvoorbeeld een uitbouw of het plaatsen van een dakkapel.

  Extra ruimte betekent altijd meerwaarde. Mensen zijn dol op ruimte in een huis. Hoe meer hoe beter, want we hebben vaak veel spullen. Een zolder met dakkapel geeft elk huis veel meer mogelijkheden en dus ook meerwaarde.
 3. Onderhoud van het huis: Regelmatig onderhoud aan je huis kan ook de waarde ervan verhogen. Zorg ervoor dat het dak, de fundering, de leidingen en elektriciteit in goede staat verkeren en dat het huis schoon en goed onderhouden is.

Dit zijn een aantal punten waarmee je de waarde van je woning kan verbeteren. Soms heb je geluk en helpt de gemeente je een handje. Zo is er in onze wijk een nieuw winkelcentrum aangelegd. Daardoor is de buurt beter geworden en zijn ook de prijzen iets gestegen. 

Wil je zelf aan de slag met het verhogen van de waarde? Kijk welke punten haalbaar zijn wat betreft budget en tijd. Ga dan stapje voor stapje aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *