gietvloer

Wat is het verschil tussen een gietvloer en vloercoating?

Waarom kiezen steeds meer mensen voor een gietvloer? Met dit type vloeren kan er een naadloze ondergrond in een woning of bedrijfspand worden aangebracht. De vloeren zijn onderhoudsarm en gaan erg lang mee, het is daarmee een goede investering in de toekomst. Naast de reguliere gietvloer kan je echter ook kiezen voor (beton)vloercoating. We leggen je graag uit wat het verschil is.

Voordelen van kunststofvloeren

Kunststofvloeren hebben een aantal overeenkomende voordelen. Wanneer je een vloer in je woning laat gieten dan heb je een stuk minder onderhoud, omdat deze vloeren geen naden en randen bevatten. De ondergrond is daardoor eenvoudig in een goede staat te houden en kan daarom wel tientallen jaren meegaan.

Wat is vloercoating?

Vloercoating is een variant op de inmiddels welbekende gietvloer. Beide vloeren zijn gemaakt van kunststof maar vloercoating is een stuk dunner. Daardoor is er minder materiaal nodig maar kan de vloer ook minder belasting aan.

De fysieke verschillen

Aan de buitenkant zie je het niet maar vloercoating is een stuk minder dik dan een normale gietvloer. Waardoor er uiteraard minder materiaal nodig is. Bij vloercoating wordt er namelijk slechts 1 mm dik kunststof aangebracht, bij een normale gietvloer is dit 3 mm. Beide vloeren worden vervolgens afgewerkt met een soort verflaag, die coating wordt genoemd.

Het effect op de prijs

Er is minder materiaal nodig om vloercoating aan te brengen, dit heeft ook een gunstig effect op de prijs. Dit kan vaak wel enkele tientallen euro’s per vierkante meter schelen. In een woonkamer of slaapkamer is een dunne vloercoating ondergrond vaak afdoende. Als je niet teveel wil uitgeven dan doe je er dus goed aan om dit type vloer in huis te halen.

Bron: https://www.epoxywinkel.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *