Wat is een rigid vloer en wanneer kies je hiervoor?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten vloeren beschikbaar. Vroeger kon je kiezen uit zacht vloeren (vloerbedekking) of harde vloeren (laminaat, parket) maar tegenwoordig zijn er zeker bij de harde vloeren veel soorten bijgekomen zoals de PVC – en rigid vloeren. Maar wat is een rigid vloer en in welke ruimte kan je deze het beste gebruiken? 

De voordelen van een Rigid vloer

Een rigid vloer is een combinatie tussen de ouderwetse keramische tegel en de parket vloer wat resulteert in een uiterst sterke vloer. Een aantal grote voordelen van de rigid vloer: 

  • Als je een voorwerp op de vloer laat vallen zal deze geen beschadigingen achterlaten daarbij is de vloer vlekbestendig waardoor deze vloer ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen.
  • Ook is de vloer waterbestendig dus goed toe te passen in badkamer, toilet en keuken. Door zijn prachtige houtmotieven breng je hierdoor meer sfeer in deze natte ruimtes. 
  • De vloer heeft een onderzijde van kurk waardoor hij erg stil is. Of je nu met blote voeten of met schoenen over de vloer loopt. De onderlaag zorgt voor een geluiddempend effect. Deze onderlaag zorgt er ook voor dat de vloer gelijk klaar is om te leggen. Je hoeft geen onderlaag neer te leggen. De vloer kan rechtstreeks op de beton of houten vloer worden neergelegd. 

Voor elke interieur is er een rigid vloer. Je kan kiezen voor prachtige hout motieven die passen goed bij een landelijk interieur maar voor een modern interieur zijn er diverse steen motieven beschikbaar. Met de primofloor Piedra dark grey van Floorhouse lijkt het zelfs bijna als je een gietvloer hebt.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *