Wat is een goede basis voor jouw inrichting?

Een huis inrichten is niet eenvoudig. Je moet namelijk weten hoe je dit moet aanpakken en weten hoe je een mooi geheel kunt maken van jouw interieur. Heel vaak lopen mensen vast in de details waardoor het geheel rommelig oogt en dat moet je zien te voorkomen. Vandaar dat er een aantal basisprincipes is waar je je aan zou moeten houden wanneer je een woning gaat inrichten. Wij beperken ons hier tot de woonkamer en zullen je laten zien hoe je van deze ruimte iets moois kunt maken. Lukt het je namelijk om een goede basis te maken, dan kan er daarna bijna niets meer fout gaan. 

De vloer als uitgangspunt

Een van de grootste oppervlakten in je woning, is je vloer. Je vloer bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je woning. Let er dus goed op wat je kiest. Wil je graag een lichte ruimte creëren, zorg er dan voor dat je ook een lichte vloer aanlegt. Wil je niet veel onderhoud hebben van je vloer? Kies dan bijvoorbeeld voor marmoleum. Deze vloer staat bekend om zijn sfeervolle uitstraling omdat je hem kunt krijgen in welke kleur je dat ook maar zou willen en bovendien is deze vloer eenvoudig schoon te maken. Dat maakt deze vloer ook heel geschikt voor mensen die nog jonge kinderen hebben. Omdat de vloer eenvoudig schoon te maken is en intensief gebruikt kan worden, kun je deze vloer ook doortrekken naar de keuken. Ook niet onbelangrijk om te melden, is dat je deze vloer ook kunt combineren met vloerverwarming. 

Bijpassende raamdecoratie

Je zou er misschien niet gelijk aan denken, maar wanneer je de vloer eenmaal gekozen hebt, is het tijd om te kijken naar je raamdecoratie. Een kaal raam ziet er namelijk heel ongezellig uit en het maakt van je woning een etalage en dat wil niemand. Er zijn heel veel soorten raamdecoratie, denk bijvoorbeeld aan vitrages, luxaflex, lamellen of duettes. Die laatste zijn de afgelopen jaren sterk populair en wel omdat je met duettes heel veel kanten op kunt. Je kunt het gehele raam ermee afsluiten, maar je kunt ook alleen de onderste helft ermee bedekken. Duettes zijn flexibel en dus kun je er ook voor kiezen om enkel het middendeel van je raam te bedekken. Alles is mogelijk. Bekijk de opties bij jouw leverancier en kies welke het beste bij jouw vloer passen. 

Tot slot: de details

Wanneer je de basis eenmaal gelegd hebt, kun je naar de details gaan kijken. Denk bijvoorbeeld aan een mooi behang, een kast die je al dan niet op maat laat maken of misschien wil je je deuren wel veranderen. Kijk eens op de site van Aanhuis om inspiratie op te doen. Je kunt ook een keer binnenlopen in een van hun 73 winkels om advies van een deskundige in te winnen.

Foto van Laura Lauch op Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *