vloerpatronen

3 unieke vloerpatronen voor in je woonkamer!

Ben je op zoek naar een manier om je woonkamer wat extra pit te geven? Misschien is het tijd om eens naar je vloer te kijken! Met het juiste vloerpatroon kun je een hele nieuwe sfeer creëren in je woning. Je kunt voor advies terecht bij Roobol. In dit artikel bespreken we drie unieke vloerpatronen voor in je woonkamer die gegarandeerd voor een wow-effect zorgen. Lees verder!

Visgraatpatroon

Het visgraatpatroon is al jaren populair en dat is niet zonder reden. Het is een klassiek patroon dat toch een moderne uitstraling heeft. Het patroon bestaat uit een reeks planken die in een hoek van 45 graden ten opzichte van elkaar zijn gelegd. Hierdoor ontstaat er een zigzag-patroon dat lijkt op de graat van een vis. Het visgraatpatroon kan worden gemaakt van verschillende materialen zoals PVC, hout, laminaat of tegels. Het is een patroon dat geschikt is voor zowel grote als kleine ruimtes en het geeft je woonkamer direct een luxe uitstraling. Je kunt een PVC visgraat vloer bestellen bij een vloerenwinkel. Laat je daar adviseren over de mogelijkheden!

Blok patroon

Een ander populair patroon voor vloeren is het blokpatroon. Dit patroon wordt gevormd door vierkante of rechthoekige tegels of planken in een alternatief patroon van kleuren of materialen te leggen. Hierbij worden twee kleuren of materialen gebruikt om blokken van verschillende grootte te creëren. Het blokpatroon kan worden aangepast aan verschillende interieurstijlen en kan zowel een klassieke als moderne uitstraling hebben. Dit is ook weer afhankelijk van de gekozen kleuren en materialen. Het patroon kan worden gemaakt van keramische tegels, houten planken, PVC of zelfs tapijt. Het blokpatroon is zeer geschikt voor grote ruimtes, zoals woonkamers, maar kan ook worden toegepast in kleinere ruimtes om een gevoel van diepte en dimensie te creëren. 

Hongaarse punt

Het Hongaarse punt-patroon is een patroon dat bestaat uit langwerpige planken die onder een hoek van 45 of 60 graden ten opzichte van elkaar zijn gelegd. Het patroon lijkt op het visgraatpatroon, maar heeft een ander effect omdat de planken onder een andere hoek zijn gelegd. Dit patroon heeft een klassieke uitstraling, maar kan ook worden toegepast in een modern interieur. Daarnaast is het ook geschikt voor verschillende soorten vloeren, zoals hout, laminaat of PVC. Het patroon geeft je woonkamer een warme en gezellige uitstraling.

Welk patroon past bij jou?

Nu je meer weet over deze drie unieke vloerpatronen, vraag je je misschien af welk patroon het beste bij jou past. Het is belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke stijl en de grootte van je woonkamer bij het maken van een keuze. Het visgraatpatroon is bijvoorbeeld een goede optie als je op zoek bent naar een tijdloze, klassieke uitstraling. Of je nu kiest voor een van deze patronen of een ander patroon dat beter bij je past, het is belangrijk om te investeren in een vloer die past bij jouw persoonlijke stijl. Succes!

Foto door Max Rahubovskiy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *