haard met haardhout

Warmte door haardhout

Konden we een aantal weken geleden nog buiten zitten, nu waait de wind door het huis heen. En het is zo koud in huis dat de kachel omhoog gaat. Maar dat ook de vraag naar open haarden is toegenomen.

Gisteren hield een woonwinkel hier in de buurt een sale dag speciaal voor de open haarden. Dit doen ze elk jaar om zo ruimte te maken voor de nieuwe collectie maar gisteren was het erg extreem druk. De vraag naar goede haarden is hoog. Want we willen naast een warm huis ook rekening houden met het millieu.

Haardhout kiezen

Niet alleen de haard is daarbij van belang, ook het haardhout. Neem het haardhout van Dehaardhoutspecialist.nl . Zij hebben meerdere soorten hout. Bij hen heb je de keuze uit berken, essen of eiken. De keuze van je hout is afhankelijk van het aantal blokken dat je per keer wilt gebruiken. De soorten verschillen in de wijze hoe ze branden. De een is schoner dan de ander. Dit heeft niet alleen consequenties voor je open haard maar natuurlijk ook voor het milieu.

Juiste open haard

Ga jij voor een haard van hoe kwaliteit of ga je voor een budget haard? De budget haard, welke vaak te koop is bij o.a. bouwmarkten geven je huis warmte maar door het materiaal blijven deze soms nog lang nabranden. Dit is best zonde als jij ’s avonds naar bed gaat. En kan daarbij gevaarlijk zijn. Kies liever een goede open haard met het juist haardhout en je kan nog vele winters genieten van een warme en sfeervolle woonkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *