vuurkorf

Warme zomeravonden met de vuurkorf

Het is heerlijk om nu lang buiten te zitten. Doordat het lang licht is kan je lekker lang genieten van de zomerse avonden. Het enige nadeel is dat het soms redelijk snel af kan koelen. Zeker als er tussendoor een buitje is gevallen daalt de temperatuur snel. Gelukkig is er erg makkelijk iets aan te doen.

Vuurkorf

Met een vuurkorf kan je langer genieten van de zomerse avonden. Met een paar blokjes hout heb je al een paar uur warmte en gezelligheid.

Heb je een kleine tuin of wil je niet een grote vuurkorf in je tuin dan zijn er al kleine simpele vuurkorven te koop. Deze vul je met een paar blokken hout en je kan starten. Onder de vuurkorf zit vaak een plaat om de as op te vangen. Wij hebben er thuis ook een maar bij ons is de plaat te klein waardoor het as er al snel naast valt. Nu hebben wij hem niet erg vaak aan maar kan me voorstellen als je de vuurkorf dagelijks gebruik het best vervelend is om steeds de as te moeten opvegen. Zorg dus dat je hier rekening mee houdt.

vuurkorf
Bron: http://www.lil.nl/
vuurkorf barrel
Bron: http://www.vuurkorfwinkel.nl/

Vuurtafel

Wil je net iets meer dan een kleine vuurkorf dan is een vuurtafel een leuk idee. Naast dat het je net iets meer sfeer geeft brengt een vuurtafel je ook meer mogelijkheden. Er zijn vaak allerlei extraas te koop. Een mooie rekje waar je je drank op kan zetten of een rekje zodat je kan bbq-en. En veelal biedt men een afdekschaal voor over het vuurdeel aan zodat je er ook een prachtige tafel van kan maken.

vuurtafel
Bron: http://www.designtuinhaarden.nl/vuurtafel
vuurtafel
Bron: http://www.gardengallery.nl/overige/lounge-vuurtafels

Tuinhaard

Dan zijn er ook nog echte tuinhaarden. Deze staan vast in je tuin bijvoorbeeld onder je veranda of tegen je woning aan.

buitenhaard
Bhttp://www.vanraaijen.nl/ron:
buitenhaard steigerhout
Bron:http://vakantiehuis-huren-zee.zaligaanzee.be/
buitenhaard roestvrijstaal
Bron: http://www.hendrikshoveniers.nl/hendriks-hoveniers.html
buitenhaard beton
Bron: http://www.mulderhaarden.com/

Bron 1e foto: vuurkorfwinkel

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *