hoekbank

Wanneer kies je voor een hoekbank?

Vroeger had je niet veel keuze als je op zoek ging naar een andere bank. Meestal kwam je thuis met een 2 – en 3 zitter. En dat werd dan thuis weer passen en meten of alles wel paste. Soms had je situaties waarbij de banken half voor elkaar stonden.

Gelukkig is er tegenwoordig veel meer mogelijk. Zo zijn er meer maten verkrijgbaar dan vroeger maar ook de hoekbank heeft zijn entree gemaakt. En zelfs deze is er in verschillende soorten en maten.

De hoekbank

De hoekbank kan vele voordelen hebben. De ideale plek voor de hoekbank is natuurlijk in de hoek. Hierdoor verlies je weinig ruimte. Je hoeft op deze manier niet een loze ruimte tussen twee banken op te vullen met een tafeltje of plant.

Een van de voordelen van de hoekbank is de extra zitplek in het hoekje. Niet dat je hier als volwassene gaat zitten als je een huis vol visite hebt maar voor een kind is dat een heerlijk plekje. Daarmee zorgt dit hoekje er voor dat je gelijk een “chaise lounge” hebt. Het perfecte plekje om in te kruipen met een goed boek of als je naar de tv zit te kijken.

Heb je geen gepaste hoek om je bank neer te zetten dan kan de bank ook prima middenin de ruimte worden gezet. Houdt er dan wel rekening mee dat er nog voldoende loopruimte is om de bank heen. De ruimte achter de bank, tegen de rugleuning aan, kan je nog aankleden door hier een sidetable tegen aan te zetten.  Je hebt dan wel een plek om mooie sfeerhoekjes op te maken met lantaarns, foto’s en bloempotten.

Tegenwoordig zijn er allerlei versies hoekbanken beschikbaar. Wij thuis hebben een kleine versie. Drie zitplaatsen op het lange deel en om de hoek heen nog een klein zitdeel. Genoeg voor ons vijven. Met de elementenbank van tegenwoordig kan je je hoekbank zo groot maken als je zelf maar wilt. Je kan zelf kiezen voor meerdere hoeken. En bij de elementbank kan je er vaak ook kiezen om een losse poef er bij te kopen waardoor je nog meer loungegenot creëert. Je maakt je bank dus echt naar de wensen van je ruimte en je gezinssituatie.

Kortom een hoekbank is ideaal als je weinig ruimte wilt verliezen en elke hoek van je woonkamer wilt benutten.

Bron 1e foto: Basiclabel

hoekbank

Bon: Coming

hoekbank elementen

Bron: De Troubadour

hoekbank

Bron: Hans Mossel

hoekbank

Bron: Leen Bakker

hoekbank

Bron: Medec wonen & slapen

hoekbank

Bron: Linteloo

hoekbank

Bron: Het Kabinet

hoekbank

Bron: Basiclabel

hoekbank zwart

Bron: Pinterest

hoekbank

Bron: Coming

hoekbank

Bron: Woonboulevardpoortvliet

hoekbank retro

Bron: Wehkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *