Waarom kiezen voor bamboe handdoeken in de badkamer

Iedereen is wel op zoek naar zachte comfortabele handdoeken die snel drogen. Helemaal top is het als deze handdoeken ook nog eens duurzaam en hypoallergeen zijn. Bij Xziir, dé specialist in wellness en badkamer artikelen, vindt u een uitgebreide collectie aan bamboe handdoeken.

Bamboe biedt namelijk heel wat voordelen vergeleken met andere materialen en wordt dan ook niet voor niets het nieuwe katoen genoemd. Maar wat zijn deze voordelen nu juist?

Een milieuvriendelijke keuze

Bamboe is eerst en vooral een heel duurzame keuze. Het gaat hier namelijk om een gewas dat zeer snel groeit, zonder enige toevoeging van water. Wat zonlicht is voldoende voor bamboe. Na het kappen groeit het gras trouwens vanzelf weer aan, waardoor er geen bos omgehakt moet worden om plantages te creëre

Er zijn verder ook geen pesticiden of andere bestrijdingsmiddelen nodig om bamboe te laten groeien. De plant maakt namelijk zelf antibacteriële stoffen aan. Dit is ook één van de grote verschillen met de katoenteelt. Tijdens de productie van katoen zijn er gevaarlijke pesticiden nodig die dan ook in de vezels van de handdoeken terecht komen!

De handdoeken absorberen veel vocht én drogen snel

Eén van de belangrijkste eigenschappen van bamboe handdoeken is dat ze erg goed absorberen. Ze kunnen op kort tijd veel vocht opnemen. De stof heeft bovendien een ademende structuur waardoor de handdoeken ook nog eens snel drogen.

Verder zijn de handdoeken zeer makkelijk te onderhouden. Een wasbeurt op lage temperatuur is voldoende om elke verontreiniging te verwijderen. Bamboe kan trouwens enorm veel wasbeurten doorstaan zonder kleur of vorm te verliezen. Met de juiste zorg gaan de bamboe handdoeken dan ook erg lang mee.


Een zachte en aangename stof

Bamboe is een zeer zacht weefsel. Bamboe handdoeken voelen dan ook erg fijn aan de huid. Omdat de materie op zich al zacht is, hoef je geen wasverzachter te gebruiken om over zachte handdoeken te beschikken. Bovendien is bamboe ook nog eens hypo-allergeen. Zelfs met een uiterst gevoelige huid kan je de handdoeken zonder probleem gebruiken. Bamboe is een erg aangename stof die verder ook nog eens isolerend werkt. De bamboe handdoeken ventileren namelijk uitstekend door kleine gaatjes en zullen in de zomer dan ook fris aanvoelen. In de koudere maanden trekken de vezels dan weer samen, waardoor ze je juist opwarmen.

Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat dit soort handdoeken steeds populairder worden en dit merk je ook aan het uitgebreide assortiment aan bamboe handdoeken van Xziir. Ze bieden zowel normale handdoeken als gastendoeken en baby handdoeken in verschillende kleuren aan. Neem daarom meteen een kijkje in hun webshop, zodat ook jij van deze praktische en zachte handdoeken kan genieten!

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *