Waarom je moet kiezen voor ecologisch beddengoed

Slapen is eigenlijk wel een van de hoofdbehoeftes van een mens. Zonder voldoende slaap krijgen we last van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, concentratieverlies en energietekorten. Slaap geeft ons lichaam rust en tijd om te herstellen. Daarom is goed slapen belangrijk en goed slapen begint met een lekker bed en goed beddengoed zoals een ecologisch hoeslaken. Want goed slapen doe je in een bed wat past bij je lichaam maar ook wat past bij je levensstijl.

Ecologisch beddengoed

We denken tegenwoordig steeds meer aan het milieu. We proberen duurzaam te leven. Dit doen we door ons huis te isoleren, te letten op ons reisgedrag en door vegetarisch te eten. Allemaal dingen die onze ecologische voetprent verminderen. Hoe meer we dit doen hoe langer we van de aarde kunnen genieten. Ook bij de aankoop van onze spullen houden we hier steeds meer rekening mee. Zo kopen we 2e hands kleding en bij de aanschaf van nieuwe items kijken we naar de wijze en het land waar deze gemaakt zijn. En deze eisen kunnen we ook doortrekken als we beddengoed aanschaffen. Ecologisch beddengoed wordt bijvoorbeeld gemaakt in India. Het katoen is daar verbouwd door kleine biologische boeren onder een fairtrade kenmerk. Dit maakt slapen toch een stuk lekkerder.

Bed opmaken

Gelukkig betekend fairtrade niet dat het een saai of stijf product is. Ecologisch beddengoed is in allerlei kleuren verkrijgbaar waardoor het past in elke slaapkamerstijl. En niet alleen voor volwassenen, ook voor kinderen is ecologisch beddengoed heel erg goed toepasbaar. Zeker omdat het in zoveel kleuren verkrijgbaar is. Kinderen zijn dol op kleurtjes. Als je kind een dekbedovertrek met een prent heeft is het juist leuk om deze te combineren met een gekleurd hoeslaken.

Verschillende stoffen

Nog een voordeel, de hoeslakens zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen. In de winter is een jersey hoeslaken erg lekker omdat deze je warmte opneemt. In de zomer is echter een katoenen hoeslaken weer fijner omdat deze er juist voor zorgt dat je koel blijft. Katoensatijn zorgt weer voor een sjieke uitstraling. En natuurlijk zijn alle hoeslakens in verschillende maten verkrijgbaar.

Ecologisch beddengoed

Wil je deze lijn van Yumeko nog verder uitbreiden dan kan je ook kiezen voor ecologisch beddengoed. Ook deze zijn er in diverse kleurtjes en zelfs met hele leuke prentjes. Zo slaap je niet alleen prinsheerlijk maar ook nog eens met een gerust hart omdat je hebt gekozen voor beddengoed van een duurzame ecologische afkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *