Waarom je moet gaan tekenen of ontwerpen in 3D!

Waarom zou jij in 3D gaan ontwerpen of tekenen? Dit lijkt misschien raar… Maar dat is het helemaal niet want wij zijn het gewoon om alles in 3D te zien… Als we aan iets denken dan zien we ook steeds afbeeldingen. Maar het heeft toch wel even geduurd voor de mens in staat was om in 3D te tekenen. Als we het dan over computers hebben is het net hetzelfde verhaal… Eerst was er 2D computer tekenen om dan over te gaan naar 3D tekenpakketten.

3d tekenen

Hoe maak jij een idee duidelijk aan een ander?

Als een koppel droomt van een nieuw interieur, dan fantaseren ze in 3d over hoe hun nieuwe woonkamer of zo er moet gaan uitzien. Met die dromen stappen ze naar een interieurarchitect of interieurstyliste en die gaat daarmee aan de slag.

Op een dag presenteert die dan het plan in 2D…. Maar het merendeel van de mensen kan dat 2D plan in hun geest niet terug vertalen naar een 3D voorstelling. We denken altijd in afbeeldingen!

2 d tekenen

Ze kunnen geen inschatting maken van de ruimtes dus gaan ze niet altijd begrijpen hoe die ontwerper het nu juist bedoeld heeft. Tot het moment waarop de werken worden gestart en dan zien ze dat er toch een aantal dingen niet zijn zoals ze gehoopt hadden.

Als men in 3D op de computer gaat ontwerpen, kan dit alles vermeden worden… Er zijn heel veel 3D tekenpakketten op de markt. De meeste hebben een 2D basis. Het werd duidelijk in de jaren ’90 dat er nood was aan het toevoegen van 3D functies aan deze tekenpakketten. Zo komt het dat heel veel 3D tekenpakketten nog een 2D basis hebben.

Bij veel van deze tekenprogramma’s zie je een heel groot verschil tussen 2D en 3D. Gelukkig werd SketchUp in ‘2000 geboren!!!

Waarom SketchUp gebruiken als 3D tekenpakket?

SketchUp is er in geslaagd om de 2D en de 3D wereld op een zeer natuurlijke manier met elkaar te verbinden. Dat maakt SketchUp uniek!!! Het is erin geslaagd om op de computer onze manier van tekenen te imiteren. Zo vertrekt het van het idee van potlood en papier… Door enkele lijnen met elkaar te verbinden ontstaat een ontwerp. Door de Push/Pull tool te gebruiken kan je heel gemakkelijk van 2D naar 3D overschakelen. SketchUp is een volwaardig 3D CAD programma, niet enkel een tekenprogramma.

Je kan je ontwerp, eens het getekend is, vanuit elke hoek gaan bekijken. Zo kan je fouten en onvolmaaktheden opsporen nog voor men met de fysieke bouw van je project begonnen is!

SketchUp is vandaag de beste 3D ontwerp tool die je kan gaan gebruiken van eerste idee tot uitvoering de uitvoering er van!

3d ontwerpen

Wil je zelf eens proberen?

Via http://sketchup3d.be/sketchup-downloaden-probeer-het-zelf/ kan je SketchUp downloaden en proberen. Nu wat gaat  Peter, de SketchUp Expert, van SketchUp3D.be speciaal voor jou doen? Wel, hij gaat een uitdaging met je aan dat hij je binnen 30 minuten kan tonen hoe jij zelf een tafel met bankjes, een keuken en een huisje kan uittekenen. Als dat geen service is!

Denk je ja, ik wil dat toch eerst nog wel eens bekijken… Geen probleem, op geregelde tijdstippen geeft Peter gratis info webinars over SketchUp. Hier laat hij duidelijk zien wat SketchUp is, waarom het een krachtige en eenvoudige manier is van 3D tekenen en vertelt hij hoe het werkt!  Dus schrijf je alvast in voor het volgende webinar!

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *