Be inspired by Syl

Be inspired by Syl

Deze keer ga ik het hebben over hoeve Hofackers te baarlo. Een woonwinkel in stoer, robuust landelijk wonen. Onlangs ben ik daar met een blooggersdag geweest. Dames uit het hele land die over interieurs schrijven. De een blogt en de ander heeft een webshop, maar allemaal met een passie voor stoer sober landelijk. Sommige hebben met hun huis in wonen landelijke stijl gestaan.

hofackers

In deze winkel vind je een uitgebreide collectie van oude en exclusieve sobere meubels, verlichting , woonaccessoires, vloeren, mooie stoffen en sfeervolle krijt en kalkverven. De collectie bestaat uit merken als Hoffs interieur, Olav Home, Tierlantijn verlichting, Painting the Past, Carte Colori,Riviera Maison, Cote Table, Brynxz, Brunzlau Stones, Puylaert, Pomax, Keijzer & Co.

Gedurende deze dag hebben we een rondleiding gekregen door de stoer en sober ingerichte winkel. Ook is er een terras, hier kun je lekker genieten van het prachtige uitzicht op de landerijen met paarden. Het is net of je op vakantie bent.

hoeve hofackers

Hoe het is begonnen:

Vroeger had men fruit en varkens, in de jaren 93/95 was alles onder water gelopen, men moest weer opnieuw beginnen. Er was ook varkenspest. Maria Kessels was altijd met wonen bezig en door de tegenslag heeft men het roer omgegooid. Zo is ze in de schuur begonnen. Later is zoon Hans mee gaan helpen en nam het terras voor zijn rekening. Carola van der Wijden Hoffz was ook werkzaam in de winkel. Zij is weggegaan en heeft haar eigen winkel geopend.  Later hebben Hans en Irma de winkel voortgezet.

We mochten een kijkje nemen in het huis van Maria Kessels. Als je binnenkomt krijg je echt een wowgevoel en heb je meteen het gevoel om thuis ook het een en ander aan te pakken. Maria vertelde vol passie dat ze er 7 jaar over heeft gedaan om alles te verzamelen. Ideeën, spullen kleuren, daarna de bouw. Ze geeft als tip doe rustig aan dan klopt het. Eerst is ze begonnen met 3 deuren, daar omheen is het huis gebouwd. Dit  is ook op de tv makelaar geweest.

hoeve

We hebben ook een uitleg gekregen over het verfmerk  Painting the Past door de eigenaresse Sabine Markgraaf. Hier zal ik meer over vertellen in een volgende blog.

Ter afsluiting kregen we een goodie bag mee.

Hans en Irma van Hoeve Hofackers bedankt voor de gastvrijheid, ook antoinette van Lyffz bedankt voor het regelen.

Het was Top!

Sylvia Hazebroek

 

Bronvermelding:

Hoeve Hofackers, Antoinette vreeling

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *