Led lamp

Waarom een Led lamp de beste keuze is

Op zoek naar verlichting die duurzaam is? Dan kom je al snel uit bij Led verlichting. Led biedt veel voordelen ten opzichte van andere vormen van verlichting. En is ook op meerdere manieren toepasbaar. Want bijvoorbeeld een TL-buis kan je ook prima vervangen door Led verlichting. Maar wat maakt Led dan zo interessant?

Duurzame verlichting

Duurzaamheid is iets waar we tegenwoordig, terecht, ons oog op laten vallen. Dit kan meerdere redenen hebben, waarbij het milieu hoog in het vaandel staat. Maar ook je eigen portemonnee kan duurzaamheid wel waarderen. Hoewel led verlichting in aanschaf duurder is, wordt dit helemaal goed gemaakt. Led lampen gaan namelijk tot 20 jaar mee! Daarnaast verbruiken ze ook nog eens minder energie. In vergelijking met de oude gloeilamp is dit echt maar heel weinig. Vergelijk je ze met spaarlampen dan winnen ze ook nog altijd glansrijk.

Meteen licht

Ooit overgestapt op de spaarlamp? Erger je je ook groen en geel aan het zwakke licht als je net de knop ingedrukt hebt? Je wilt licht en wel nú! Geen probleem met de Ledlamp. Gewoon ouderwets direct licht als je op het knopje drukt. En dus ook gewoon op volle kracht. Wel zo handig.

Veilig

Een ander groot voordeel is de warmte van de lamp. Ze worden namelijk niet heet, zodat je niet je handen brandt als je er per ongeluk aan komt. Maar misschien nog wel relevanter: brandgevaar is dus ook direct niet meer aanwezig.

Milieu

En dan komen we uiteindelijk toch ook bij het milieu uit. Inderdaad: de afvalberg wordt minder snel hoog omdat je zo lang met je lamp doet. Hij verbruikt minder energie: ook dat is fijn. Maar wist je ook dat de CO2-uitstoot minder hoog is bij een Led? En vergeet ook niet dat bijvoorbeeld een spaarlamp giftige kwikdampen bevat, die Led verlichting niet nodig heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *