dakkapel

Waarom een dakkapel altijd een goed idee is

In een tijd dat verhuizen niet altijd kan, vooral omdat de huizenprijzen de pan uitrijzen, kiezen veel mensen ervoor om de punten aan te pakken waar ze in hun huidige huis tegenaan lopen. Heb je net een kamer te weinig om alles te kunnen doen wat je wil doen? Denk dan eens na over de mogelijkheden van een dakkapel. Deze biedt vele voordelen!

Meer licht en ruimte

De belangrijkste reden om een dakkapel te laten plaatsen, is de hoeveelheid licht en ruimte die je ervoor terugkrijgt. Daardoor wordt die donkere, stoffige zolder ineens een fijne ruimte die je voor allerlei doeleinden kunt gebruiken! De ruimte is praktisch in te delen, doordat je minder schuine wanden hebt en meer loopruimte.

Energiebesparing

Een dakkapel levert niet alleen een energiebesparing op omdat je, door meer lichtinval, minder vaak de lamp aan hoeft te doen. Als je kiest voor een kunststof dakkapel bespaar je ook nog eens energiekosten omdat kunststof een hogere isolatiewaarde heeft. Je hebt minder last van tocht, wat het wooncomfort nog eens extra ten goede komt.

Waardevermeerdering

Een dakkapel zorgt voor een flinke waardevermeerdering van je woning. Dat komt omdat de dakkapel zorgt voor meer beloopbare ruimte die je ineens wel mee mag tellen als vierkante meters in je huis en als extra slaapkamer. Een slimme investering dus die je terugverdient als je je huis ooit verkoopt!

Snel gerealiseerd

Een dakkapel is geen verbouwing die weken in beslag neemt. Het fijne aan een prefab dakkapel is dat deze snel gerealiseerd kan worden. Hij kan zelfs al binnen een dag op je dak geplaatst worden! Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je soms een vergunning nodig hebt om een dakkapel te mogen plaatsen. Verdiep je hier dus even goed in!

Onderhoudsarm

Een kunststof dakkapel is onderhoudsarm. Als je een beetje opziet tegen het repareren en schilderen van een houten dakkapel, iedere 3-5 jaar, dan is het goed om te weten dat dat bij kunststof verleden tijd is. Je kunt dus met een gerust hart een kunststof dakkapel laten plaatsen waar je geen omkijken meer naar hebt.

Een dakkapel is in eindeloos veel kleuren en stijlen te koop. Ben je benieuwd naar de vele mogelijkheden voor een dakkapel? Laat je dan informeren door specialisten, kijk eens rond in de buurt om inspiratie op te doen en vraag verschillende offertes op om een goed beeld te krijgen van je opties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *