vouwgordijnen

Vouwgordijnen in je interieur

Voordat we deze woning kregen woonde we in een appartement op drie hoog boven een kinderdagverblijf. Hoog dus waar niemand bij ons naar binnen kon kijken. Voor deze woning had ik rolgordijnen uitgezocht welke wel eventueel inkijk tegenging maar wel licht doorlatend waren. Ook voor onze huidig woning, met maar een meter voortuin, heb ik deze weer uitgekozen. Ik had in het verleden nooit laatst gehad van inkijk dus ik had mij nooit gerealiseerd dat als het buiten donker is en bij ons in de woonkamer staat het licht aan de rolgordijnen niets meer geheim houden. Dit werd al in de 1e maanden duidelijk toen mijn man in zijn boxershort zijn kleding stond te strijken en de buurman lachend op het raam tikte. Nu wonen we hier al bijna 10 jaar maar nog steeds heb ik geen vervanger. We hebben in de afgelopen jaren geleerd om er rekening mee te houden. Toch wordt het tijd dat we nu echt gordijnen gaan nemen die de inkijk tegen gaan. 

Vouwgordijnen

Ik zit te denken aan vouwgordijnen. Het voordeel van vouwgordijnen:

  • gordijnen zijn te wassen
  • verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs
  • duurzaam
  • op maat te maken
  • in verschillende prijsklassen beschikbaar
  • geluiddempend

Een nadeel van vouwgordijnen vind ik dat het niet in elke interieur past. Voor mij geven vouwgordijnen toch een landelijk tintje af. In een modern interieur passen geen vouwgordijnen. Gelukkig passen ze wel in mijn interieur. Mijn interieur is een beetje eigentijds met een Hollands tintje.

Je huis inrichten met vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn in elke ruimte toe te passen. En als je raam te groot is voor een enkele kan je gaan voor meerdere gordijnen naast elkaar.

Ter inspiratie heb ik een aantal voorbeeldfoto’s voor je verzameld. vouwgordijn   Bron: Petranell vouwgordijnen vouwgordijnen vouwgordijnen   vouwgordijn babykamer   Bron: Pinterest zwart wit vouwgordijn vouwgordijnen Bron: Markantzonwering Bron 1e foto: Fremazonwering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *