De Twijfelaar

Twijfel, twijfel, twijfel

De twijfelaar. Oftewel een bed met een breedte van 100cm-120cm. Het lijkt een uitstervend ras. Een dergelijk bed stamt af van vroegere tijden waarin mensen vaak wat krapper woonden en een groter bed niet kwijt konden. Hier sliepen dan twee kinderen in, maar soms ook gewoon twee volwassenen. Dat is voor sommigen nu haast niet voor te stellen. De meesten vinden het net te groot voor een eenpersoonsbed en net te klein voor een tweepersoonsbed. Vooral door de opkomst van de boxsprings zijn de meeste mensen gewend geraakt aan voldoende bewegingsruimte tijdens het slapen. Maar natuurlijk komt het nog steeds voor dat er geen ruimte is voor een groter bed. Of dat mensen gewoon knus tegen elkaar aan willen liggen. Voor degenen die wat krap zitten in de ruimte of degenen die ’s nachts graag dicht tegen elkaar aan kruipen heb ik wat tips. Want ook met een twijfelaar kun je een hele leuke en comfortabele slaapkamer maken.

Tip 1:
Zoek eerst uit of je wel het juiste matras kunt vinden. Sommige stellen hele hoge eisen aan het matras. En terecht ook denk ik. Maar het kan soms lastig zijn om het door jou gewenste matras (denk dan vooral aan het materiaal en de dikte) in het formaat van een twijfelaar bed te vinden. Zoek dus eerst naar het matras, dan naar het bed.

Tip 2:
Bij een twijfelaar denken vele van jullie waarschijnlijk aan een wat oubollig houten bed (ik in elk geval wel). Maar tegenwoordig zijn er hele leuke varianten verkrijgbaar. Zo zijn er ook boxsprings in de afmetingen van een twijfelaar bed te koop, zoals bijvoorbeeld het twijfelaar bed op de foto. Het heeft een moderne look, maar het neemt veel minder ruimte in beslag dan een normale boxspring. Zoek dus zeker naar een moderne variant, want er zijn er genoeg.

Tip 3:
Dit geldt eigenlijk voor elke bed. Maar zeker voor degenen die geen ervaring hebben met een twijfelaar bed, maar er eentje willen kopen die dienst gaat doen als een tweepersoonsbed. Zeker ook als je online wilt gaan kopen. Ga eerst naar de winkel en ga met zijn tweeën even in een twijfelaar liggen. Misschien heb je dan al meteen het idee; ‘dit gaat niet werken’. Zoek dan eerst uit of je echt 100% zeker geen groter bed kwijt kunt thuis. Want anders ga je er spijt van krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *