dimbare LED verlichting

Voordelen van dimbare LED verlichting

Over LED verlichting kunnen we veel vertellen, dat komt omdat er telkens meer en meer bekend is geworden over LED verlichting de laatste jaren. Alleen, dat roept bij velen ook weer een boel vragen op. Zo wordt de vraag of LED verlichting nu wel of niet dimbaar is heel erg vaak gesteld.

Dit is zeker het geval, maar dit geldt dan weer niet voor alle soorten LED lampen.

Ontwikkeling maakt veel mogelijk

Inmiddels zijn de mogelijkheden ongekend groot en de snelle ontwikkeling van LED verlichting zorgt ervoor dat dit alleen maar meer en meer wordt, en dat is in ieder zijn voordeel. Wij geven je graag een aantal voordelen van dimbare LED verlichting, meer daarover hier.

Besparen van energie

Een vrij groot en interessant voordeel is de enorme hoeveelheden aan energiebesparing die je zult merken in de portemonnee. Dimbare LED lampen kunnen namelijk enorm veel energie besparen, gemiddeld wel 30 tot 50 procent! Het stroomverbruik van deze lampen is dus een stuk lager dan LED lampen die niet dimbaar zijn. LED lampen zijn op zichzelf al heel energiezuinig, en dat voordeel versterk je met dimbare LED lampen.

Verantwoordelijker verlichten

Er zijn veel LED lampen die dimbaar zijn, maar niet iedere LED lamp kan tussen de 0 en de 100 procent gedimd worden. Echter, doordat dimbare LED verlichting regelbaar is kun je iedere gewenste sfeer in huis tot stand brengen, en doordat je bewuster bezig bent met het regelen van de verlichting is dimbare LED verlichting een verantwoordelijke manier van verlichten.

Langere levensduur

Er is meer dan alleen het besparen van energie. Naast dat ze energie besparen brengen dimbare LED lampen ook nog eens een langere levensduur met zich mee. Dit betekent dus dat je ze minder vaak hoeft te vervangen. Door LED verlichting te dimmen gebruik je minder stroom en de LED lampen worden daardoor ook minder warm.

Volledig de juiste sfeer

We noemden het net al even, met dimbare LED verlichting pas jij je huis volledig aan naar de gewenste sfeer. Je kunt met dimbare LED verlichting zelfs het doel van een bepaalde ruimte in één keer helemaal veranderen door de verlichting aan te passen. Het is net wat je zelf wilt. Doordat je gebruikt maakt van dimbare LED lampen kun je een warme kleur aan de kamer toevoegen die exact op de manier is afgesteld dat jij je goed voelt in je eigen huis. Dit kan met reguliere LED lampen moeilijk worden gerealiseerd.

Minder warmte

Dimbare LED lampen produceren aanzienlijk minder warmte. Er wordt geen warmteontwikkeling tot stand gebracht, hierdoor zul je het materiaal om en in de lamp ook minder snel beschadigen. Daarnaast gaat vervangen ook zonder gevaar. Dimbare LED lampen zijn gewoon koud wanneer je ze aanraakt, ook wanneer ze net uitgeschakeld zijn. Ook vindt er geen verkleuring plaats en branden ze niet snel door. Heb jij de switch naar LED verlichting nog niet gemaakt? Doe dat dan zo snel mogelijk! Het is de investering dubbel en dwars waard!

LED dimmers van Letsleds

LED dimmers koop je bij Letsleds, LED dimmers van Letsleds zijn in alle gevallen een kwalitatieve toevoeging aan jouw verlichtingsplan. Of dit nu thuis is of op werk. Bij Letsleds koop je gemakkelijk LED dimmers en al het andere voor LED verlichting.

Foto door Designecologist via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *