Voor- en nadelen van een ingebouwde wijnkoelkast

Ze zijn ideaal voor het koelen van wijn tot de juiste temperatuur en passen bijna overal in huis. Dit betekent dat heerlijke wijn altijd in de buurt is. Maar is een ingebouwde wijnkoelkast wel geschikt voor je? Er zijn een paar voor- en nadelen die we behandelen in dit artikel.

Voordeel: de ideale temperatuur instellen

De temperatuur waarop wijn wordt geserveerd is ongelooflijk belangrijk, omdat die de smaak en textuur van de wijn naar boven laat komen. Met een ingebouwde wijnkoelkast kun je de temperatuur gemakkelijk regelen. Er zijn ook modellen met twee zones verkrijgbaar, zodat mensen wijnen die op verschillende temperaturen moeten worden bewaard, samen kunnen bewaren.

Nadeel: De kosten

Een ingebouwde wijnkoelkast kost meer dan €1000,- euro. Als je een budget hebt, dan is een alternatief een wijnklimaatkast vrijstaand, die begint bij een paar honderd euro. Welke optie je ook kiest, zie het als een nieuw apparaat waarin je investeert. Misschien moet je compromissen sluiten op basis van jouw wensen en behoeften, maar er zijn veel opties en prijspunten om uit te kiezen. Een wijnklimaatkast 2 zones is bijvoorbeeld prijziger dan een wijnklimaatkast met één temperatuurzone.

Voordeel: De veelzijdigheid van een ingebouwde wijnkoelkast

Een ander voordeel van een ingebouwde wijnkoelkast is dat hij ook voor andere zaken dan wijn kan worden gebruikt. Een ingebouwde wijnkoelkast kan bijvoorbeeld worden gebruikt als back-up voor het bewaren van andere voedingsmiddelen en dranken. De temperatuur van een ingebouwde wijnkoelkast is meestal onder de 40 graden F, een geweldige temperatuur voor voedingsmiddelen die jouw wijn aanvullen, zoals fruit, kaas, chocolade en zelfs olijfolie.

Nadeel: Een gebrek aan mobiliteit

Een van de problemen waar mensen tegenaan kunnen lopen met een ingebouwde wijnkoelkast is dat hij niet mobiel is. Een vrijstaande wijnkoeler kan relatief gemakkelijk worden verplaatst; een ingebouwde wijnkoelkast is echter verankerd op zijn plaats. Dit betekent dat als u ooit besluit te verhuizen, de ingebouwde wijnkoelkast blijft staan en dat u bij een verbouwing om de wijnkoelkast heen moet werken.

Voordeel: De strakke aantrekkingskracht van een ingebouwde wijnkoelkast

Een ingebouwde wijnkoelkast heeft iets moois. Ze kunnen worden aangepast met geluidseffecten, verlichting en meer die de wijn display ongelooflijk strak maken. Met rollende rails, verlichting met bewegingssensor en meer is een ingebouwde wijnkoelkast een geweldige aanwinst voor bijna elke keuken of eetkamer. Hij zal indruk maken op iedereen die bij je thuis komt.

Nadeel: Het onderhoud van een ingebouwde wijnkoelkast

Alle apparaten hebben op een bepaald moment onderhoud nodig. Om je wijnkoeler goed te laten functioneren moet hij af en toe worden schoongemaakt. Daarvoor moet de ingebouwde wijnkoelkast worden losgekoppeld en moeten de wijnflessen worden verwijderd en in een donkere, koele ruimte worden geplaatst.

De koelkast moet worden gecontroleerd op vorst of vochtophoping en vervolgens worden schoongeveegd. Zodra de koelkast weer is aangesloten, is het belangrijk om hem te laten afkoelen tot de juiste temperatuur voordat de wijnflessen er weer in worden geplaatst.

Aangezien zelfreinigende wijnkoelkasten nog niet zijn uitgevonden, is dit een nadeel waarmee je moet leven. Probeer je voor te stellen hoe stijlvol je wijnflessen eruit zullen zien in een fris gereinigde wijnkoelkast.

Als je op zoek bent naar een ingebouwde wijnkoelkast hebt u de keuze uit een verbazingwekkende reeks producten waarmee je jouw wijnkoeler ervaring kunt afstemmen op uw individuele behoeften. 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *