Voor degene die geen visgraat vloer willen

We zien het overal. Je kan geen woonprogramma bekijken of er wordt gebruikt gemaakt van visgraat vloeren. En ik weet ook dat dit nu eenmaal een vloer is die bij veel mensen geliefd is. Ook onder onze bloglezers zijn veel mensen die dromen van een prachtige visgraat vloer. Het liefst nog met vloerverwarming om de ervaring nog beter te maken. 

De eeuwen geleden ontstane visgraat vloer was toen der tijd pure luxe. Een teken dat je het kon veroorloven om in jouw landhuis kleine plankjes hout steeds in een hoek van 90 graden op de vloer te leggen. En die luxe uitstraling heeft het nog steeds wel.

Maar er zijn ook mensen die dat dus helemaal niet hebben. Mensen waarvan alleen al bij het woord “visgraat vloer” de haren overeind gaan staan. Dat zijn meestal de personen die bij de visgraat vloer denken aan de inmiddels veilige keuze. De visgraat is zo traditioneel geworden dat alle spanning er wel af is.Het woord is niet voor niets toegevoegd aan de bingo kaart van het programma Kopen zonder Kijken. Ook styliste Roos gebruikt de vloer namelijk erg vaak in het programma.

Andere mooie houten vloeren

Er zijn zoveel meer mogelijkheden om een mooie houten vloer in je woning neer te leggen. Wil je niet al te veel afwijken van de visgraat, dan kan je kiezen voor andere motieven om een houten vloer in te leggen, zoals de Hongaarse punt of Walvisgraat. Maar het kan ook anders: Wist je dat je door juist je planken horizontaal of verticaal neer te leggen je je woning groter kan laten lijken? De visgraatvloer is dan wel bij veel mensen populair maar niet elke ruimte is daar geschikt voor.

Zo maakt een visgraat vloer een ruimte vaak drukker. En dat wil je voorkomen. Je moet wel de ruimte hebben. Door je vloer in de lengte of de breedte te leggen creëer je naast rust ook een ruimtelijk effect. Leg je de planken verticaal dan kan de ruimte breder lijken. Leg je de vloer horizontaal dan kan de ruimte langer lijken. Ben je opzoek naar een mooie pvc visgraat vloer? Bekijk dan het merk Floer.

Materialen vloer

Voor een visgraatvloer wordt vaak hout of een houtmotief gebruikt. Vroeger legde men een visgraat vloer met parket maar ook laminaat en een pvc vloer kan ook gebruikt worden voor een visgraatvloer.

Wil je juist een andere vloer dan zijn er nog vele meer mogelijkheden. Er wordt namelijk ook steeds vaker gewerkt met een betonlook, marmer of leijsteen patroon. En dit kan allemaal gelegd worden met pvc vloeren.

De betonlook is natuurlijk afgeleid van de gietvloer. Het leijsteen patroon is afgeleid van de grote tegels. Maar beide vloeren zijn in originele vorm erg prijzig (net als een originele houten visgraatvloer overigens) en als je op je budget wilt letten zul je een alternatief moeten zoeken. Gelukkig kan dat dus met een pvc vloer. Deze is betaalbaar en ook nog eens zelf te leggen. Dit scheelt je ook weer geld. Een pvc vloer voelt ook veel zachter aan dan originele plavuizen en pvc is ook nog eens te combineren met vloerverwarming, voor nog meer warmte aan de voeten.

Kortom voor degene de niet teveel geld willen uitgeven en iets anders willen dan de alom zo geliefde visgraatvloer is er nog heel veel mogelijk. En het grootste voordeel, jouw huis is er niet een zoals vele anderen. Jij gaat met een andere vloer voor jouw eigen unieke smaak. 

Foto van Christophe Rollando on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *