Vloer mooi houden? Volg deze 3 tips!

Een vloer is er natuurlijk om op te leven. Toch wil je bij de aanschaf van een nieuwe vloer niet dat hij meteen beschadigd en je wilt hem het liefst zo lang mogelijk mooi houden. Te weinig of juist teveel schoonmaken ervoor zorgen dat je vloer sneller beschadigd. Ook zorg je er zelf voor dat er veel vuil mee naar binnen komt, om over je meubels en beschadiging nog niet te beginnen. Kortom beschadiging op je vloer kun je niet voorkomen, maar wel uitstellen of minimaliseren. Wil je jouw vloer beschermen? Volg dan onderstaande tips.

  1. Kijk uit met vocht

Het gebruik van teveel vocht kan er voor zorgen dat je houten of laminaatvloer kromtrekt. Dit wil je natuurlijk voorkomen, niet? Het is dan ook belangrijk om nooit te nat te dweilen. Dweilen kun je zelfs het best met zo min mogelijk water en een klein beetje schoonmaakmiddel doen. 

Daarnaast is het van belang dat de luchtvochtigheid in je huis gereguleerd wordt. Wanneer dit niet goed is, kan het zo zijn dat je vloer krom trekt. Om dit te voorkomen moet de luchtvochtigheid tussen de 60 en 70% zijn. Daarnaast raden we je aan om te investeren in een deurmat. Een deurmat zorgt er namelijk voor dat er vuil en vocht niet mee in huis worden genomen. 

  1. Maak de vloer schoon

Het ligt misschien een beetje voor de hand, maar het schoonmaken van je vloer zorgt er wel degelijk voor dat je vloer niet beschadigd. Vuil, zoals steentjes of zand, kan namelijk voor vervelende beschadigingen zorgen. Maak jouw vloer regelmatig vrij van vuil. Belangrijk hierbij is dat je dit doet met een zachte borstel of stofzuiger met zacht opzetstuk. Deze zal de vloer niet beschadigen. 

  1. Kies voor glijders onder je stoelen

Naast vuil en vocht, zijn ook je meubels een van de grootste boosdoeners als het gaat om beschadiging. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je jouw stoelen veel aanschuift of je meubels niet optilt bij het verplaatsen ervan. Je kunt dit heel makkelijk voorkomen door stoelpoot beschermers te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stoelwielen of vilt. Hierdoor schuift jouw stoel een stuk makkelijker, waardoor krassen worden voorkomen. Ideaal toch? 

Met deze 3 tips zorg jij ervoor dat jouw mooie vloer langer mooi blijft. 

Foto door Vlada Karpovich via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *